Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

DaJo

Members
  • Posts

    100
  • Joined

  • Last visited

DaJo's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Att jämföra en riktningskorrigering vid stakning utanför spåret med skejt??? Du kanske inte har åkt så mycket skidor men prova nästa gång tillfälle ges att staka på skejtbädden och beroende på lutning och andra ojämnheter så kommer någon skida glida lite i sidled men detta ger ingen extra fart utan tvärt om kräver energi för att korrigera. Håller med Trampe, det vevas friskt men det beror förmodligen på osäkerhet inför det nya och då är det enkelt att försöka få det till fusk.
  2. Man ser väldigt många som lägger energi på att aktivt gå upp på tå. Lodrät kropp, upp på tå, raka armar och så drar man med armarna.
  3. Extraklacken gör givetvis inte att man får ha längre stavar, den är bara till för att få framåtvikt. Har inte sett klacken själv i Skiclassic och har lite svårt att tro att någon av dom främsta åkarna använder det.
  4. Det klacken finns att köpa och passar alla bindningar
  5. DaJo

    Struktur DP

    Tror inte stakskidor suger fast värre än några andra skidor då det inte är någon skillnad på just glidzonerna. En vanlig rill är rak 2mm från hälen och bakåt vilken ofta ger bättre glid. För övriga är det säkrast att testa sig fram i föret för den aktuella dagen, det kan bli en rill för mycket. Min erfarenhet av komplement till 2mm är att Snedhuggen "Coarse" ofta ger bättre glid när det är blött och konstsnö och då lägger man den under hela skidan. "Julgran" dödar glidet helt, funkar säkert i något före men jag är mycket försiktig med den.
  6. Att köpa en stakskida löser tyvärr inte problemet, det finns ingen quickfix här heller. Men det är absolut inte omöjligt att träna upp sig tills VL -25. Starta träningsåret 1/5 som många gör och kör mycket rullskidor på tröga hjul. Försök att få ihop ca 200 mil fram tills snön kommer och sedan yttligare 100 mil på snö. Komplettera med styrketräning och intervaller på Skierg och ta gärna någon tekniklektion redan i vår för att nöta in rätt teknik. Krydda sedan allt med ett par DP-skidor och staka något seedningslopp för att känna på hur det är på riktigt så kommer det att bli PB på vasan.
  7. Led 1 och Led 2 är samma som tidigare resten är mer generöst 2.200 har inte räckt till led 3 tidigare, va 2.000 förra året.
  8. Den viktigaste är väl 2mm rak från hälen och bakåt och den är lätt att fixa
  9. Problemet är stavfästet när det blir så mjukt. Det kommer bara va 2-3 spår som används och där blir det riktiga diken vi sidan om. Skidor med grov struktur kommer att funka bra.
  10. Föranmälan har ju funnits i ganska många år nu och jag har läst någonstans att det brukar va 5-6.000 som föranmäler sig. Säkert fler i år med tanken på den otroliga hysterin efter startplatser, 10 dagar kvar och priserna går upp 🤪
  11. Jag använder en "damstrumpa" (Nylonstrumpa) som jag spänner ganska hårt över pulverburken så att man doserar pulvret genom strumpan. Det blir väldigt lätt att få en jämn fördelning av pulvret. Detta kändes extra bra när man använde HF-pulver som va mycket dyrare än dom flourfria. Sakna Skigo N21 och Swix CeraF8 puvlren jättemycket, vilka skidor man hade 😟
  12. Allt beror väl på vilken nivå man befinner sig och vad målet är. När eliten ska köra lågintensivt så går det väl åt en normal arbetsdag för att dom ska va nöjda. Ett lugnt återhämtningspass behöver inte va så långt men ska man bygga upp uthålligheten så kan ske det ska vara lite längre. Ska du åka Vasaloppet så är det inte fel med några riktigt långa pass ca. 4-5 timmar i lugnt tempo med gott om energi, choklad och lösviktsgodis och någon bra podd i öronen eller glatt sällskap. ☀️💪
  13. Du har blivit starkare, fått bättre teknik i kombination med ett par bra skidor. Fortsätt träna så är det 3:30-3:45 nästa säsong, på samma skidor 💪
  14. Det är ju väldigt lätt att flytta positionen på en vanlig bindning. Killgissar lite men gränsen för Movebindningen går väl någonstans i led 5 på vasaloppet, ingen i dom främre leden har den. Har sett den en gång under tävling och det var i Ski Classic för några år sedan när Astrid Ö Slind gick med fäste i en backtävling och skulle flytta bindningen för att kunna diagonala sista biten, hon flyttade bindningen men då var Ida Dahl redan i mål på helt blanka skidor. Hon fick nog bra betalt av Rottefella för att testa.
  15. Antar att du menar A3 och A3+ på Skierg? A1 får man på långpassen
×
×
  • Create New...