Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Swix återkallar Triac Carbon Classic rullskidor


Magnus1969

Recommended Posts

https://www.langd.se/swix-aaterkallar-triac-carbon-classic-efter-personskada.6414417-86106.html

 

Brott på hjulfästet låter som om gaffeln gått av. Är nog ett ganska solklart konstruktions-/tillverkningsfel med uppenbar risk eftersom Swix ber alla som har dessa rullskidor att återlämna dem.

 

Har själv funderat på vissa rullskidsmodeller/märken som finns på marknaden och hur de kanske drivit viktoptimering för långt(?). Just gafflar är ju saker man vill känna sig väldigt trygg med att de inte går av och vissa modeller har svettigt klena gaffelben.

 

I dessa tider så är det ju mycket en rullskidgaffel skall stå ut med. Inte bara flera års flitigt åkande, att dessutom få stryk av hammaren om man hamnar hos fel husse kan ju göra den bäste "utmattad till bristningsgränsen".

Link to comment
Share on other sites

Ja gaffelbrott är inget vidare. När jag började åka rullskidor på sent 80-tal (ingen hjälm och skate med låga pjäxor och den gamla SNS-bindningen som fanns innan Profilbindningen kom) så hade klubben köpt in några par Royal-Ski som man fick låna. Vägde väl inte mer än 60 kg då men jag knäckte 3-4 gafflar innan jag gav upp och köpte ett par Swedski Laser istället (vilket väl i princip är samma skida som Elpex Vasa som finns fortfarande). Som tur var blev det inga allvarligare skador än nåt litet skrubbsår av gaffelbrotten men det hade kunnat gå riktigt illa om gaffeln gått av vid fel tillfälle.

Link to comment
Share on other sites

Mina klassiska Marwe i komposit (den röda) höll i 17 år innan ena gaffeln gav vika och började skrapa emot under. De ligger prydligt arkiverade i sin röda förpackningen tillsammans med julgransmattan som minne från rullskidrundor i ur och skur. En fin gest från mig, så att skidorna minns färder i grandoftande skogar. ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...