Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

För bra skidor för en nybörjare?


greverif

Recommended Posts

Hej! Jag ska köra Vasaloppet i mars och måste köpa skidor. Är nybörjare och har inte åkt längdskidor på 15 år. Kommer försöka köra så mycket som möjligt i vinter. Har kollat på madshus redline och undrar om en nybörjarehhar nytta av så pass fina skidor eller om det är bättre att köpa något billigare

 

Http://www.polder.se/sv/produktsortiment/langdskidor/madshus/madshus-redline-carbon-classic-plus/

Link to comment
Share on other sites

Vill du ha dom (o har råd) så köp.

 

sedan torde det inte vara ngra som helst problem för seriös handlare hitta betydligt billigare skidor till dig som passar utmärkt.

 

det viktiga är att skidorna är rätt uttagna efter din vikt, kapacitet o önskemål, inte märke eller modell. Att mäta ut skidor utan att kunden är närvarande går utmärkt.

 

kul att du ska börja åka längdskidor! Men åk inte bara för vasaloppet, utan för att det är kul o fortsätt åk även efter vasaloppet o kommande säsonger.

Link to comment
Share on other sites

Jag köpte Rossignol X-ium på TPS och fick en skida lätt att få fäste på med bra glid. Om du inte har alltför långt till Nässjö, så åkt dit så

plockar de ut en skida som passar din åkkapacitet Sen visar de spannkurvorna i Skiselector och förklarar varför du skall välja just den eller den skidan. Är du inte ute efter kommande säsongs snygga röda design på Ross, finns det chans att de kan hitta i förra årets kollektion till ett väsentligt lägre pris. Åk dock inte dit på mässan om du vill ha bra service och välja i lugn o ro.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...