Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

"stakomobil" (polemobile???)


Dunderklumpen

Recommended Posts

En stakomobil kanske ???

 

Jag hatar ju att träna inomhus. Så när vädret inte tillåter skidåkning, och heller inte rullskidåkning, vad gör man då??? Glashala vägar men för lite snö. Nån stakmaskin att hänga upp i trädgården kanske någon föreslår. Men inte så mycket roligare än att stirra in i TV:n eller väggen. BromsKalles dubbade rullskidor har jag ännu inte kommit till skott med.

 

Jag har länge vetat om de så kallade velomobilerna. Men sedan olyckan i somras har jag funderat lite mer. Fast jag är ju en mer entusiastisk skidåkare än cyklist. Så jag har istället funderat lite på en "stakomobil" (polemobile???)

 

Tankarna är helt klart i sin allra första linda. Men om jag behöver något nytt projekt kanske jag kan komma till skott innan nästa vintersäsong. Den kommer tyvärr inte bli så snygg som många velomobiler, då jag måste ha den ganska hög med en upprätt sittande ställning. Sedan blir nog själva stakningen och benfrånskjutet i samma rörelse. D.v.s. i motsatt ordning till skidåkningen. Men jag vet inte om det gör så mycket.

 

Två bilder på mina första knäppa tankar…

 

Alla velomobiler är dock förbaskat dyra. Jag har funderat på en budget på 2000 kr. Den som lever får se. Antingen mer så småningom eller kanske aldrig...

 

http://3.bp.blogspot.com/-m48sc0MCtG8/VLTtYyBshbI/AAAAAAAAA5M/eqZRlY2jZoM/s1600/IMG_1095.jpg

 

Två stavar fasttejpade på min gamla stakmaskin. 

​(OBS - stavarna kapade i annat syfte. Det blir nog aluminiumrör…)

 

 

http://2.bp.blogspot.com/-kc7ev0LsQXg/VLTtgbnIdWI/AAAAAAAAA5U/ALZitnTuuuQ/s1600/IMG_1096.jpg

 

Tre skisser på 45 sekunder. De gula kör åt höger, den vita åt vänster...

 

http://3.bp.blogspot.com/-IzP3Bcqr9c8/VLTt3w2wIWI/AAAAAAAAA5k/C7DQ-n-TKxU/s1600/Waw020.jpg

 
En snygg velomobile (WAW), bild stulen från nätet.
 
Jag fick in bilderna till slut. Annars några fler på min blog...
 
Link to comment
Share on other sites

He, he - du kan säkert få din situation med åtföljande mående klassat som ngn form av medicinsk åkomma och sedan få FK att bekosta resa till snön...

   - eller också blir du inlagd o bältad...

 

;)

 

Men tanken är inte så dum ;). Om man skulle ha en elektrisk hjälpmotor, så skulle man kunna köra el till jobbet och ändå komma fram i osvettigt skick under "kostymen". Sen kan man byta till träningskläder och träna på hemväg!!! ;)

 

Men jag vet en som kommer vilja bälta mig - min fru!!! ;)

Link to comment
Share on other sites

Om någon annan lite uppfinningsrik person vill komma med idéer om funktion och drift mm, tar jag tacksamt emot förslag. Jag har lite mer eller mindre skrotiga cykeldelar i källaren, och jag har funderingar på hur jag ska lösa lite kedjedrift från sadeln till ena bakhjulet. Men mina idéer behöver ju inte vara den bästa tekniska lösningen. Jag har haft lite olika funderingar på styrningen. Kom gärna med lite förslag.  ;)

 

Jag trodde inte jag skulle se över ett 28"-hjul, men jag tror det blir bättre i alla fall än ett dåligt skrotat barnhjul från någon av ungarnas urväxta cyklar. Lite mer sportigt också… ;)

 

(Den observante ser att jag kanske borde ägna mer tid i praktisk handling vad gäller fastsättning av nya skarvsladdar mm efter omtapetseringen, istället för att grunna på stakomobiler… En av mina gamla cyklar behöver få dubbdäck på sig också!)

 

 

 

http://1.bp.blogspot.com/-ksVyjNQWRO8/VLZFgyvgRvI/AAAAAAAAA6E/7TjPJK9eP_k/s1600/IMG_1097.JPG

 

http://1.bp.blogspot.com/-ikAMg-oR0JM/UtZWAxJnV-I/AAAAAAAAAl0/0EnnfKfB-b4/s1600/IMG_1549.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...