Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Trasiga belägg på Täbyspåret idag - tips på nya skidor


Skidtokig

Recommended Posts

Dum nog så tog jag mig ut på den natursnöslinga dom dragit på Täby konstsnöspår.. ännu dummare att jag körde med min grymma Rossignol X-ium från 2014 som var i nyskick inför idag...

 

Nu djupa repor i beslaget och nya finskodor måste därför införskaffas...

 

Har inte följt materialutvecklingen på senare år och behöver därför er input på vilka skidor som är det snabbaste man kan hitta idag.

 

Tack på förhand!

Link to comment
Share on other sites

Måste vara vanligaste trådanledningen? Hur skaffar man snabba skidor ? Jag tror att bästa tipset kommer att bli samma som vanligt... ta kontakt med kunnig skidhandlare och beskriv dig som åkare och i vilka förhållanden du vill att skidan ska prestera. Men sedan återstår själva prepareringen... slip/sickling struktur vallning. Går det inte att slipa om skidorna? Blev reporna så djupa att belaget är slut?
Link to comment
Share on other sites

Som redan sagt,lämna in dom till Din skidhandlare och låt dom fixa till reporna,kvaddade ett par skidor för nåt år sen och trodde dom var bortom all räddning,men lämnade in dom till min lokala sporthandlare som lagade repan,eller jätterepan ,djup sådan, och slipade dom ...trodde inte mina ögon när jag fick tillbaka dom,såg som "nya " ut...där den djupa repan satt syntes det inget av ,funkade lika bra som innan,fick nästan en tår i ögat...har dom kvar än
Link to comment
Share on other sites

Absolut en aledning att köpa nya skidor (eller gamla), det är bra att ha minst två skidpar, ett som man är mindre rädd om helt enkelt....

Har du ett vinnarpar så köper du ett par grusskidor, skulle kunna vara på blocket.

Jag hade dock testat ett par plockade efter konstens regler, t ex Fischer eller varför inte Rossignol om du gillar dem, helt anpassade efter dagens vikt och åkförmåga. Om du har tur så har du nya ännu bättre skidor  och grusskidor som glider bättre än de flestas.

Link to comment
Share on other sites

...jag hörde ett roligt citat i skidspåret när jag var uppe i norr över Jul, som jag nu osökt kom att tänka på:

"skidproducenterna tjänar multum på stockholmsmotionärerna"

 

Stockholms-prefixet strikes again. :D

Det råder ingen tvekan om att många stockholmare är prisokänsliga. När det kommer lite snö rusar vissa av oss till Alewalds och panikköper en komplett skidutrustning.

Gissningsvis har den ditforslade snöhögen utanför butiken god effekt. Inslaget på radionyheterna förra veckan vittnar om detta.

För vardagsskidåkaren krävs minst två par par skidor, ett par träningsskidor, eller "stockholmsskidor", för grusiga stockholmsspår och ett par "finskidor" - minst - för tävling.

Jag har inte degraderat några finskidor till stockholmsskidor ännu utan köpte ett par billiga på blocket med passande spann. Får nog hitta ett annat par "fulskidor" snart för mina nuvarande ser för hemska ut med fransiga kanter och djupa repor efter åkning på grusblandningen som i Stockholm kallas för snö. Det finns säkert någon på c:a 80 kg där ute som uppgraderat eller tröttnat på skidåkning.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...