Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Backträning


Volevodin

Recommended Posts

Jag har under alla år kört backträning med stavar ung 2 ggr/månad fram till snön kommit. Det har varit mycket tuff träning så att man före träningen "sytit" för den. Intervallerna längd låg på drygt 2 min och sista biten upp var mycket plågsam. Jag brukade köra 7 med och 3 utan stavar.

"Min backe" har varierats med en slalombacke, där jag kunnat välja både lutning och längd på intervallerna. Fram till 2011 har jag kört denna träning regelbundet, men har med ålderns rätt trappat ner den.

Förra året testade jag en ny variant i en mindre backe, som tar 50 sek. Jag tar bara arbetstiden och stoppar klockan på toppen och den blir totalt 20 min effektiv tid. Denna träningsform har inte varit så plågsam och så att säga "åldersanpassad"

I söndags fick jag ett "återfall" i slalombacken, där varje intervall blev 1.40 och det räckte för att

känna "djävulens ande" i ryggen. Saken var den att på vägen upp i backen ligger Djävulens kittel, som är en stor platt sten med en urgröpning i mitten, där vattnet samlas. Det står på inskriptionen att man skall badda sig med vattnet tidigt på morgonen 1 maj, så skall alla krämpor försvinna. Jag provade att badda pannan med vattnet, men backen var lika djävlig för det - så det hade ingen verkan.(eller hade det verkan !)

ps. stenen ligger i Hanaslövsbacken utanför Alvesta, där det i närheten också finns ett konstsnöspår vintertid.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...