Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Skigo klister


peter n

Recommended Posts

Ingen expert, men kolla deras hemsida. Där ges en förhållandevis ärlig bild av produkternas styrka och svagheter. Sen kan man ju alltid ha favoriter lite här och där av olika märken.

Själv har jag tex skigo orange klister, men trots (eller kanske tack vare) att jag bott i västragötaland fick jag aldrig användning för den, utan mest lila och rött med blått som underlagsklister. Angående blandning så skulle jag bli förvånad om dessa inte funkar lika bra som övriga märken att blandas och silver är väl ofta rekommenderat i skitiga spår (??)

 

Blå burk finns som en len (blå super) och en för aggresiv snö (blå extra). Deras lila är nog mer att jämföra med tex swix blå extra tror jag och klarar -1 till -8 bra, om än lite svår att få på jämt pålagd.

Sen har de de dyra burkarna förstås (200kr) vilka många tycker om. Dessa reas ut på vissa ställen till förmån för den nya burkdesignen (100kr intersport Gävle).

 

Kul med bra valla från gamla svedala ;)

Link to comment
Share on other sites

Tackar för svaret,håller med om att skigo som märke väger tungt när det är från gamla svedala. Bor själv i västergötland, jag trodde det var här man behövde typ orange med ibland 5-6 plussgrader och våt snö,även konstsnö.Jag tänkte silverblandning för underfrysning, men hur mycket ska man blanda i?
Link to comment
Share on other sites

Min uppfattning är att snötäcket brukar vara så tunt att man knappt han ut med skidorna om det var så varmt, medans vårskidåkning i fjällvärlden kan göras i skapliga förhållande och 10-15 plusgrader, men det klart med konstsnö blir det ju en annan sak.

 

50/50 kanske, eller vad säger ni andra som snackar klister här intill? :)

Link to comment
Share on other sites

Nån som har erfarenhet av Skigos orange och silver klister, hur man blandar dom och är dom blandbara med andra märken? Och så burkvalla; hur är Skigo blå extra jämfört med Swix blå extra?

Skigo Orange har ett väldigt bra bett (jämförbart med Rode Gul eller KR 70) och är aktuellt i riktig blötsnö men då bara som ett extra sista lager för superbett. Är också bra i sprinttävlingar där man behöver superbett uppför branta backar. MEN om det inte är sprint och spåren består av mest grov konstsnö eller att det är hårt och isigt i botten så behövs det sällan, Rode Rossa Special räcker gott.Alltså blöt natursnö. När det gäller att blanda i silver för bättre släpp så använder vi ju Start universial för detta ändamål. dom vanliga silverklistren är så mjuka så det är ingen större mening att blanda i ett redan mjukt klister. Men visst för träning så går det.

Skigos Blå Extra är ganska hård och som sagt jämförbar med Rode Blå Super men Roden är bättre i nysnö.

 

Blanda på!

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

När det gäller Skigos burkvalla tycker jag den orange är mycket bra, det oranga klistret har jag inte lärt mig än, ger ett bra bett men vill bromsa och hugga i finkornig snö, skulle tro att man måste vara försiktig med tjockleken och inte ha underlagsklister.

 

Jag har en fråga om Skigos röda klister - är det jämförbart med Swix K 65 ?

Link to comment
Share on other sites

Jag undrar vad folk har för erfarenheter av skigo lila klister. Har det hemma i låddan men när man läser om det rek det som underlags/mellanklister. Är det ingen som kör med det som åkvalla när tex rossa är för mjuk? 2-3 minus

 Näe, men "mixar" skigo lila klister med XC yellow Finnish version burken.

 

Duttar på klistret, värmer m. värmepistol så klistret är nästan flytande, på med xc burken så de blandas, mixar ihop/jämnar ut, m. tummen. Funkar i ungefär de temp. du nämner, även konstsnö... XC Finnish version för att den förhindrar ev. ifrysning..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...