Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Gel


NiklasPF

Recommended Posts

Gel, skulle jag egentligen inte säga är en nödraket för slutet. Det är ett sätt att få i sig mycket kolhydrater, som behövs hela vägen om du ska hålla förhållandevis högt tempo. Sägs ofta att det är koncentrerad sportdryck och det kan man väl säga.

 

Det är mycket kolhydrater/socker, men t.ex. Enervits (vet inte hur de andras är) innehåller en del fruktos vilket gör den "långsammare". (Fruktoset går alltid via levern och portioneras sedan ut i blodbanan för att hålla glukosnivåerna).

 

Jag planerar att ta 2 gel första halvan och 2-3 liquid andra halvan!

Link to comment
Share on other sites

Kika på innehållet, det är skillnad på gel och gel. Vissa innehåller i princip ren glukos, vilket är snabbare energi än fruktos, som Enervit innehåller. Vitargos tror jag är mer eller ren glukos.

 

Jag tycker att mitt blodsocker åker berg och dalbana när jag tar ren glukos, men det är väl olika för alla antar jag.

 

På ÖS nu i söndags körde jag Enervits langning, hur schysst som helst! Jag var lite skeptisk till att de delade ut gel redan första kontrollen, men det fungerade faktiskt fint, fick ingen väggkänning under loppet. Sedan var faktiskt servicen grym! De hade en person ute lite före i spåret som signalerade att man var på väg in (man hade en armbindel på sig), så att de som langade kunde förbereda sig. As-bra peppning och hejarop, mycket bra. Allra helst hade jag nog bara velat ha ren sportdryck, men gelerna och grejerna de delade ut funkade rätt fint de med.

Link to comment
Share on other sites

Det var Maxim jag menade, ett litet varningens finger för deras gel, innehåller i princip bara glukossirap. Detta gör iaf för mig att blodsockernivån chockhöjs, och sedan dippar man hårdare än det var innan. Enervit fungerar mycket bättre (vid mina högst vetenskapliga empiriska studier :).
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...