Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Vasa 2013

Members
  • Posts

    430
  • Joined

  • Last visited

Vasa 2013's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Pandemin har fått folk att göra annat. Har själv inte åkt de senaste åren men är anmäld till 2023. Träningsmoralen är dock inte i nivå med tidigare. Men intresset hos allmänheten började dala redan innan pandemin för flera klassikergrenar.
  2. Ok. Jag får prova den när turistsäsongen är över. Nu är det mycket cykelåkande där.
  3. Är de så gamla? Jag har också ett par röda som jag köpte begagnade i nyskick för 10 år sedan. Mina Madshusskidor borde också vara 10 år. De används bara till lopp så de är fortfarande fina. Stockholmsskidorna Madshus Birkenbeiner har jag ingen aning om hur gamla de är men de är de som milen samlas med. Äldsta prylarna är nog mitt HellyHansen-underställ från tidigt 80-tal som är oslagbart i kvalitet jämfört med allt jag köpt på senare år. (Resåren i långkallingarna har visserligen gett upp).
  4. Var åker man rullskidor bäst på Gotland? Ofta är asfalten belagd med kalkstensgrus som vibrerar oskönt under fötterna. Åker helst i närheten av Roma som ligger mitt på Gotland och på slätt underlag med minimalt med trafik.
  5. Någon som tror på ett vanligt VL 2021? Blir det ett "vasaloppet hemma" som VR, Vansbro och LL? Allt för klassikerns genomförande. Sörlänningar får köra 180 varv runt kvarteret hemma på rullskidor i brist på snö (det har bevisats att det går :) ) och sedan printa ut ett diplom från vasaloppet.se. Blåbärssoppan får man koka själv.
  6. Tycker det har varit extremt mycket rapportering om skidskytte i vinter. Är det där sponsorpengarna finns nu? F.ö. en riktigt knasig kombination tycker jag. Kunde lika gärna varit skidschack eller skidor och höjdhopp kombinerat. Nej nu ska vi inte vara negativa: Kom igen Stina!
  7. Skierg är pulshöjande och bra men ganska enkelt att fuska med om ingen stilpolis finns i närheten. Hoppar man upp och låter kroppsryngden dra ned handtagen får man långa drag med många watt. Man ser stilar som inte skulle vara så effektiva i skidspåret ibland.
  8. Jag har testat med tunna skoöverdrag för cykelskor vilket funkade om man viker upp tådelen så man kommer åt att kliva i bindningen. Kan vara bra då det regnar också.
  9. Jag köpte alpinas lågskor i somras (av samma anledning som du eftersom jag har nya vinterpjäxor). Den svarta med röda snören. Svalkar skönt på sommaren. Köpte samma stl som vinterpjäxorna och det ska man inte göra. De känns som långa båtar och kan vara ostabila om man är ovan. Jag skulle nog hellre köpt ett par billiga vintetpjäxor nu på rea om jag valde idag. Eller köpt sommarpjucken en storlek mindre. Har beställt en sula som ska minska pjäxan ett halvt nummer. Får se om det hjälper något.
  10. Grannen körde med snöslunga. Det tycker jag var fusk.
  11. Race report från tv- soffan. Satt mest hela Vasaloppet från svts välkommen till Berga by osv. till norrmännens målduell. Såg ut som en repris på förra årets väder. Led med vasasvanens adept som verkligen var nybörjare. Svårt att förstå varför man ger sig ut så pass oförberedd. Tv:n stängdes av efter damvinnarens målintervju. Hade jag startat hade jag haft en stund till i spåret framför mig. Befann mig ändå i Dalarna så jag gick ut och skottade snö. Vet inte om det var det eller soffan som kändes i ryggen på kvällen. Nya stavtag nästa år.
  12. Fick hem paketet från xxl. Swix stora vallaportfölj för 500. Helt ok pris, även om jag hade de flesta sorterna redan. Nu har jag fem nya klistetskrapor. En med varje klistertub plus en i reserv. Hoppas på att den kommande blir en snörik vinter. Blir det inte det så har jag också ett par nya rullisar för 500 kr inkl. Rottefella. Värsta snikhjulen bara med lågprofilgummi. Antagligen för ökad vägkänsla. Kan ändå vara värt att slinka in på xxl när de byter till sommarsortimentet för vissa saker i fyndlådorna är rena fynden.
  13. Nu åker jag inte i år men efter lopp sägs det ju att man är extra mottaglig mot diverse. Tänker på duschen i Mora som är rena kaoset. Men sannolikheten är väl låg att åkarna är smittbärare. De flesta håller väl sig långt ifrån smittkällor innan Vasaloppet. Men jag är ju ingen läkare.
  14. Jag kommer att följa "spektaklet" från soffan i år. Finskidorna får sova vidare i sitt fodral en sommar till. Jag bor visserligen inte på Södermalm längre men vintern har varit allt annat än inspirerande till skidåkning här i mälardalen. Det har inte blivit en endaste meter på snö. Jag hoppas på vitvaruleverans till nästa vinter..
  15. Beställde precis ett par Swenor Classic Touring med bindningar för 500 kr på xxl. Det är ju billigare än att köpa bara bindningar. Skidorna kan man ju alltid ha till något. Passade på att köpa en vallabox för halva priset även om det inte gått åt någon valla i vinter. Såg att xxl hade sålt oneway 10 rullisar för 100 kr.. Hade behövt nya hjul till mina gamla men de var slutsålt. Det blir nog fler fynd där efter VL.
×
×
  • Create New...