Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

bjerner

Members
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

bjerner's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Roade mig med att bläddra igenom McDonalds samlarkort. Upplever att en åkstil lite underrepresenterad. http://www.mcdonalds.se/se/pa-mcdonalds/kampanj/2016/skiteam-samlarkort-2016.html#
  2. Du har räknat helt rätt Tallen. Det innebär att du åker 2 minuter snabbare än den genomsnittlige skidforumåkaren justerat för din vikt. Ett formbesked? Får erkänna att resultaten varierar ganska ordentligt. Formeln får tas med en viss nypa salt. http://forumbilder.se/F8LGE/namnlos.jpg?width=150
  3. Dragmotstånd var en av de faktorer jag inte lade in i excel, fick intrycket ett det inte spelade någon större roll. Däremot har jag data för vikt, längd, bmi, startled, tid 500m, tid 500m, tid 10.000m. Hade varit intressant att få med placering på vasaloppet.
  4. Denna formel sammanfattar skidforums 5000m-tider baserat på vikt. Slår du din tid? Tid 5k = 26,7 - (kg x 0,0851) Obs. Tiden anges i minuter. Decimalerna måste gångras med 60 för att ge sekunder.
  5. Fast riktigt så kallt blir det förhoppningsvis inte. Svenska skidförbundets regler säger att vid mellan -15 till -25 så ska allmänna rekommendationer gå ut till de tävlande. Först vid -25 eller kallare under större delen av bansträckningen talar man om att loppet ska ställas in eller skjutas upp. Ungdomstävlingar har "lägre" trösklar för inställande av lopp.
  6. Vasaloppet håller enligt uppgift på att ösa ut snö mellan läde och eldris och planerar ha sträckan eldris-hemus färdig på fredagen före moraloppet. Det skulle innebära en flack sträcka på 11km mellan hemus-läde. Då planen är start hemus och mål på prästholmen/moraparken blir sträckan troligen hemus-läde fram och tillbaka x2 (44 km) + 2km till prästholmen (totalt 46 km). De enda backarna att tala om finns i Hemusområdet och starten blir lite backig. En fullt stakbar backe finns också innan Eldris.
  7. http://www.ifkmorask.se/moraloppet-kors-som-planerat-16-januari/
  8. Hämtade ut skidorna idag. Det var inte alls Carbonlite som jag trodde utan Speedmax 902 (plus). Skidan är egentligen designad för varmföre men kan användas som en "lättkickad" kallskida med lite tur.
  9. Tack för svar! Klisterdekalen ska sitta på årets Fischer Carbonlite. Har till imorgon på mig att köpa dom för en mindre förmögenhet (rea 30%). Det jag är fundersam på är om glidzonerna är lite korta för en kallskida, och möjligen att är FBW lite låg? Å andra sidan var det en åkare från bruksvallarna som tog fram dom åt mig :D så jag kanske tänker för mycket.
  10. http://forumbilder.se/ED5TH/20151121-151356.jpg Vad säger ni om dessa som kallskidor?
  11. Får passa på att tacka för tipset. Blev en Skierg-fristående. Leveranstid 6 veckor dessvärre. Aja, ger mig i alla fall tid att fundera ut vilken möbel jag ska kasta ut för att få plats med eländet. :D
×
×
  • Create New...