Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

MikaelBerglund

Members
  • Posts

    134
  • Joined

  • Last visited

MikaelBerglund's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Stadsliden är en speciell krigszon! Det finns anvisade gångstråk som inte är skidspår. Jag har varit nära att klippa några som gått i spåret. Speciellt när det är ditt eget mod som sätter begränsningen i hastighet och inte spåret. Vissa år har det varit skyltar utsatta som tydligt markerar att det är just skidåkning som gäller. Jag brukar försöka svepa förbi gående så nära som möjligt så att dom skall få ett uppvaknande.
  2. S/Lab blue skall enligt Salomon själva gå bra i nordiska förhållanden med kall och torr snö. Dom är också så pass låga att det inte riktigt passar med något annat samt att dom har ett annat belag för kalla förhållanden. Tyvärr är man inte Charlotte Kalla och har 5 par skidor för -15, 5 par för -10, 5 par för -5, etc.
  3. Jag bytte från Swix till Madshus för att komma till bukt med det problemet. Fick helt plötsligt inga skavsår heller. Tyvärr verkar det inte ha fungerat helt hundra, utan jag stakar nu med att inte släppa ut handen 100%. Jag måste avbryta sista snärten när man öppnar handen för att få mindre slitage. Önskar också lite bättre medicinsk hjälp kring detta.
  4. Jag lättade på plånboken och köpte en Sportube från Huselius. Har fungerat bra. Valde modellen med två par skidor och två par stavar. Fördelen med den är att den går att dra fram som en rullväska.
  5. Låter lovande! Den kanske går att kombinera med Skimateria-metoden? Dvs att du skär in ett oregelbundet mönster för att skapa struktur i skidan med olika rillrar.
  6. Finns inget luddigare än valla! Jag har tävlat på klister ett par gånger i Västerbotten. 7-mila med räls på morgonen följt av dagsmeja lite senare. Jag hade en grund med skarklister och så toppat med Start Wide. Fungerade bra! Stora Vildmannaloppet på 100% omvandlad konstsnö. Stenhårda spår. Hade skarklister som grund och lät skidorna frysa. Drog på Swix Blå ovanpå. Bergfäste och bra glid!
  7. Fabrikanternas märkning har svajat betänkligt vad gäller skinskidor. Är dom uppmätta tycker jag att du bara kan ta och prova skidorna. Får du inte fast dom alls får XXL göra om och göra rätt. Känner du att det går jussepass att få ned dom kan du flytta bindningen ett hack framåt. Då har du en skida att växa i när du får bättre teknik. En för mjuk skida kan du aldrig få hårdare, men du kan flytta bindningen på en för hård skida. PS. Jag är avis om du kan åka på Ormberget, vilka fina spår! Min kompis har ett uttryck "Första sju gångerna på skidor varje säsong är hemska". Var inte rädd om det känns jobbigt i början, när allting börjar sitta framåt februari och solen tittar fram är det bara att njuta av skidåkningen! Förbättrad hälsa kommer utan att det känns jobbigt. DS
  8. Mina s-lab skate är trygga, ännu tryggare är mina Madshus skate. De nervösaste jag testat är Rossignol. Tror det finns en viss varians för oss långt bak i leden ^_^
  9. Igår var top 3 på Fischer. Både ruggat och vallat. Att någon lallare i det svenska vallateamet lägger klister i kraftigt snöfall kan man inte belasta Fischer för. Herrarna hade 2 av 3 på Fischer. Hade Flugan tagit 1:a platsen med sina gamla Madshus? Troligtvis.
  10. Som vanligt har Caldwell en artikel om detta, http://www.caldwellsport.com/2016/05/reviews-previews-fischer-for-2016-17/ Han pekar på att aktiva kan få bättre kontrakt med andra leverantörer, men många väljer ändå att åka på Fischer.
  11. Jag tycker det är plågsamt att se hur svagt lag Sverige kommer ställa upp med. Herrarna lär inte ha något med toppstriden att göra, utan vi får se några resultat kring 8-40. Jag håller också med om att vi bör flytta VM så att alla kan och måste ställa upp i TdS. Förskjut allting något och låt Kanada-loppen trilla över kanten. Dom behövs inte.
  12. Jag köpte en ny pannlampa för att kunna åka i lite mer utmanande dagspår även på natten. Jag valde en Silva Exceed 2X som finns på rea lite varstans. Tror XXL säljer den för 2400:-. Jag tycker den är tillräckligt bekväm för att ha ovanpå mössan. Den har också förlängningssladd om man vill ha batteriet i en midjeväska eller motsvarande. Jag tror att batteriet räckte 90 minuter på fullt blås och då är det verkligen ljust! Nackdelen är att det tar ett antal timmar att ladda via USB.
  13. Anledningen till att han lägger av är väl att det inte finns någon distans som passar honom på VM? läs: 15 fritt med individuell start. Med en lätt bana så kommer 50km masstart att vara given åt spurtarna, som i Lahtis. Hellner var 38 sekunder efter Cologna på OS efter ett bra träningsår. Jag tror han känner sig maktlös och att det blir omöjligt att ta någon mer mästerskapsmedalj. Tråkigt att han lägger av, men han har inte haft samma driv som Kalla. Hon har genomgående jobbat med sina svagheter och har gått från en skatespecialist till en riktigt stabil allroundåkare. Hellner har inte haft samma ork att förbättra sig.
  14. Spännande! Om förhållandena är liknande som i Norrland just nu så har han goda möjligheter att ta rekordet. Snabbt skarföre och det hinner inte bli katastrof under dagen. Ser också ut att vara ganska lite vind. Intressant att dom har valt en bana med några höjdmeter. Jag antar att dom har räknat på det. Kanske är bra att få använda en lite annorlunda stakteknik delar av varvet. Kanske skulle ha fler åkare så man kan göra a la Breaking2 med vindskydd.
  15. I Lager 157s podd "Vasapodden" går dom igenom taktiken för Britta. Hon tränar bara stakning och vann 6 raka lopp från starten av säsongen. Hade hon vunnit allting om hon hade blandat sin träning? Troligtvis inte. För henne handlar det om två saker om jag tolkat det rätt. 1) Hur åker hon snabbast från A-B. Troligtvis går det snabbare för henne utan fäste eftersom hon inte tränar diagonal. 2) Hur kommer loppen att arta sig kommande säsonger? Nu gick det hyggligt att gå med fäste för vissa åkare, men vi såg också att det frös i för några åkare. Tänk ett scenario på Birken eller Reistadlöpet där det är klisterföre i starten och burkvalla på höjderna? Nu var det fördel med valla, men så kommer det inte alltid att vara. Britta spelar det långa spelet och i kommande säsonger kan hon vinna genom att hon har erfarenheten av att staka alla lopp.
×
×
  • Create New...