Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Polar

Members
  • Posts

    273
  • Joined

  • Last visited

Polar's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Har inte movebindnungen, fästet är nog säkert känsligare än på en ”standard” skida, blir jag trött och börjar slarva med trampet då slinter den lätt. Men med move så fixas det ju lätt. Vid köp så tog jag en styvare skida så om jag vill ha ett säkert fäste så knäpper jag fram till +2, vid lösare spår typ +1 till noll och snöar det ordentligt kan jag gå ner till -1. Men glidet är alltid bra, brukar få kommentarer på att de glider bra trots att de är skin.
  2. Har peltonens infra X. En mycket bra skinskida, högt spann och väldigt slutstyva så går mycket bra att staka på. Använder nu bara dem oavset om ja söndagsåker eller kör ett stskpass. Sen har åtminståne mitt par riktigt bra spret fram och bak så de går fin fint i blött och i nysnö. Kan rekomendera dem! Den billigare skinpro hörs det enbart gott om men inte provat dem själv, steget upp med infra x kan inte bli fel!
  3. Evolution v är fina skidor, super fjädring på sämre asfalt. Har också ett par Marve i glasfiber men de är inte i närheten av elpexen i komfort när man åker långpass, man åker mera avslappnat när man har mjuka och fjädrande skidor.
  4. Aha, tack för varningen. Men å andra sidan kommer jag nog antagligen köra skate på en rullskidsbana så asfalten är i fint skick. Säkert bäst att satsa på en dyrare skida men vet ärligt talat inte hur mycket skate jag kommer att åka, vintertid ligger jag på kanske 10% så kanske den duger till det.... Vi får se.
  5. XXL har Oneway sk 10 för 100€, kan vara ett riktigt bra klipp. Funderar själv på den men har ingen koll på kvalitén. Oneway har ju många modeller men förstått att 5an är billigast och 13 är toppmodellen, så den borde väl vara rätt hyfsad.
  6. Jo, jag körde loppet som distansträning. Mailade Racefox datum och loppets namn och fick en analys på e-posten. Inget märkvärdigt egentligen, mest pepp typ att jag hade disponerat loppet bra och orkat med en långspurt på slutet, bra balans mellan båltryck och attack och en bild på mitt stakrörelse DNA.
  7. Glömde svara här, de hade serverstrul den helgen jag körde testen så de ordnade upp sig! En annan sak jag funderar över, de skriver om raceanalys av seedninglopp, racetempo och unika analyser m.m på hemsidan. Va snackar de om? Hittar inte ett smack om de i appen. Tänkte åka ett långlopp i helgen och köra med racefoxen på, men hittar inget annat än distanstränings alternativet...
  8. Tror att de alla har samma sula, rottefellas. Åtminstone frugans Fischer och mina gamla rossignol har samma exelerator sula som mina alpina. Men kan vara så att ”billigare” skor har egna sulor, mina skateskor från alpina av budgetvariant har inte rottefellas sula.
  9. Alpina gör ju sköna och bekväma skor, som att ha en löpdoija på foten. Men lite kalla, åtminstone nyare klassiska skor som ecl.
  10. Nån annan som stöter på problem med resultatet av 8min testet? Skulle starta ett träningsprogram igår, satte önskad sluttid och ombads göra testet. Efter testet händer nada, längst ner på första sidan där programmet borde finnas finns bara ett nytt test. Har provat göra två test nu men nåt snurr är det, ombes om nytt test gång på gång jag startar ett program. Det enda testet som fungerar är ett från början av januari...
  11. Startade mitt avdankade abonnemang igår och körde staktestet. Attack 10.4, båltryck 18.2, stabilitet 3.2 och frekv. 54. testet gick i nollgradigt med fallande våt nysnö med skinskidor så de gick rejält trögt, kändes som att staka uppför hela testet. Från förra vintern har jag förbättrat attack lite gran och försämrat bålstyrkan en hel del, tror jag låg kring 22-24 då. Ett problem med appen tycks vara att man inte kan lyssna på musik på samma gång som man kör ett pass med den, volymen på musiken sänks när appen har nåt att säga men man hör inte pipen eller rösten.
  12. Antagligen för att svenska skidåkare är helylle idrottare som aldrig skulle komma på tanken att hålla på med fulheter.
  13. Skigo elite boa för 50€ på stadium.fi
  14. Jag hör på att explodera i soffan, mina ögån tårades när niskanen kom i fatt till upploppet men bytes snabbt till raseri. Usch så besviken jag blev, Niskanen var värkligen värd guldet.
  15. Satsade återigen på 3 finskor och kalla, bära eller brista. Om finskorna inte skärper sig nu så börjar jag bli orolig på riktigt.
×
×
  • Create New...