Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

J0han

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

J0han's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • First Post

Recent Badges

  1. Vår officiella Moraloppet-buss körde fel och hamnade i Evertsberg och fick vända tillbaka :angry: Det gjorde att jag blev sen att lägga ut mina skidor och dom hamnade rätt långt bak i mitt startled. Det i kombination med dålig tävlingsvana (inte tillräckligt vassa armbågar) gjorde att jag hamnade långt bak i "ormen" upp till Vasslan. Loppet blev lite ryckigt med ganska många omkörningar men väder, spår och skidor (swix vr30) var toppen så det blev ändå en fin dag! Kul att åka Lundbäcksbackarna och stigningarna upp mot Oxberg utan kramp för en gångs skull...
  2. Jag hade samma problem med mina Alpina-pjäxor, sulorna gled i skon. Jag löste det genom att byta till ett par härda (till formen) sulor köpta på Löpex (kommer inte ihåg märke tyvärr). Dom har funkat perfekt i 100+ mil.
  3. Förra sommaren körde jag ett långpass i veckan/varannan veckan på rullskidor, 3-4h. A2-intensitet, har svårt att motivera långsammare tempo då jag tycker att det knappt blir skidåkning då. Jag brukade köra dessa pass på lör/sön-morgon. Tyvärr blev resten av dagens aktiviteter lidande då jag var ganska trött efter ett sånt pass. Detta känns inte ok med tanke på att jag har kids hemma som kräver en pigg pappa på helgen. Jag siktar därför i sommar på att köra långpassen på vardagskvällar så man kan slappa med gott samvete när man kommer hem :) Har också märkt att "train low, compete high", d.v.s. köra med begränsat energitillskott, inte funkar för mig på långpass. Efter 2-2.5h blir jag för sliten för att det ska vara kul att åka. Med tillskott (sportdryck, energibar,...) funkar det bra. Kör förutom långpasset ett intervallpass på rullskidor och några löppass per vecka under sommaren (totalt 3-4 träningsdagar i veckan alltså). Detta upplägg har funkat bra för mig resultatmässigt och jag har klarat mig utan skador.
×
×
  • Create New...