Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

BratWurst

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

BratWurst's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

  1. I vilken riktning? Är det rakt norrut så borde du inte vara så långt från Lindell sport och cyke i örebro som är bra, eller runes sport i skinskatteberg som åxå är bra.
  2. Vad skulle det krävas för att Norrmännen skulle ta avstånd från en norsk åkare som åker fast?
  3. När man kommer från rysslan, polen eller finland?
  4. Det är ju inte någon nyhet att norge aldrig accepterar att tävla på lika villkor. Några blandade exempel är när man ser dem dyka upp och testa skidor i en Brittisk väst, Vad hade hänt om det varit det omvända i os i skiathlon, Hade det varit Vylegzjanin som bytt spår framför Sundby tror vi att han stått på pallen med ett brons runt halsen? Jag tror inte det. VI har skillnader i bedömningar när Johaug åker skate när det är klassiskt vs andra. Lika så skillnader i bedömningar när Daniel Rickardsson brutit banmarkeringar jämfört med Northug. Daniel får 7 min tidstillägg medans Norrmannen slipper straff. (fick väl en varning) Fö så så vore det intressant att höra vad våra norska vänner här tycker om de ryska avstängningarna.
  5. 1. Hennes skuld är ju bevisad. Hon hade en dopingklassad substans i kroppen. 2. Som utövare har hon ytterst ansvar och det ansvaret kan hon inte komma undan. Hur menar du att hennes skuld inte bevisats?
  6. Ja hennes straff är rättvist. Eg snudde på för milt eg, men 18 eller 24 mån gör i stort sett ingen skillnad. Om du läser på de reger som gäller så utdöms normalt sett 48 mån vid doping med steroid. Om man inte gjort det i syfte att förhöja prestationen så kan det halveras till 24 mån. Sen kan det kortas ytterligare om man vidtagit aktsamhet. Johaug har inte kollat på varesig förpackning eller bipacksedel så nej hon har inte vidtagit aktsamhet. Hon har fått en dom, i paritet med vad andra utövare fått för liknande förseleser. Hade hon inte fått det så vore det väldigt orimligt. Den röda tråd man kan se här är den syn norge har på dopning. Man dömmer gång på gång för milt och sen blir man tillrättavisad av CAS: (Först sundby och nu Johaug).
  7. Jag har väldigt svårt att förstå att folk inte kan lära sig att det i skrift heter att "de håller på" och inte dom håller på.
  8. Gör det? Var finns beviset för det? Hur ofta har du sett en dopad idrottsutövare som inte hävdat sin oskuld?
  9. En läkare gör inte sådana här misstag. Det skulle kunna leda till mycket allvarligare saker än ett dopingfall. Det hela är aldeles för märkligt. Jag tror personligen inte att Johaug har dopat sig medvetet. Eller iaf inte för att få en prestationshöjande effekt. Däremot tror jag att hon i panik köpt preparatet själv tex i Seiser Alm när inte läkaren fanns på plats och på så sätt brustit rejält i aktsamhet. När man insett vad man gjort och hur lång avstängning det kan leda till om man fastnar i ett dopingtest så har man kommit med en cover up story för att minimera skadan. Och det har man ju lyckats ganska bra med.
  10. Är vår käre Jakob Hård på verklighetsflykt eller varför glömmer han bort att från hans egen studio brukar det komma massiv kritik i form att skidåkare i norge bedöms på olika sätt jmfrt med andra nationer, tex när det gäller bedömningar innom sprint, Johaugs skate i klassisk sprint, Bedömning av Nortugh vs Rickardsson i Tour de ski för några år sedan, Ang målgången för Sundby i os när han tränger Vylegzjanin på upploppet. För mig är det att saker inte sker på lika villkor som sticker i ögonen. Försöker man införa en regel för att göra det mer rättvist genom att begränsa antalet ledare som få testa skidor så kommer norrmännen springande i en Engelsk väst. Likaså norges agerande gång på gång. Inte minst när det gäller dessa dopingskandaler. Enl dem har ju tex inte sundby Intagit för stor mängd astmamedicin. Norge visar gång på gång att de inte kan acceptera att tävla på samma villkor. Det sticker i mina ögon. Men så har hela deras hantering kring astmamedicin fått mig att inte slå på tv'n en enda gång i vinter. För mig har skidåkningen nått samma nivåer som brottning eller gång när det gäller idrott på elitnivå. Den kan gott kastas ut från OS.
  11. Ja. Men straffskalan sträcker sig väl ändå till 4 år. Om det är lindrigt kan du få mindre.
  12. Hmm är inte detta lite märkligt: (se länk nedan) "– Strafframen går mellan ett år och två år. Och vi menar att hon har en liten skuld, och då hamnar hon på 14 månader, säger Påtalsnämndens ledare Anstein Gjengedal." http://www.expressen.se/sport/langdskidor/norska-svaret--efter-anklagelser-om-fusk/ Är det inte så att strafframen är upp till 4 år. så hon borde hamna på det dubbla enl deras resonemang?
  13. Nähe? Låt höra konsperationsteorin? Skulle Anti-Doping norge manipulerat hennes prov? Eller hur har det gått till? Personligen litar jag på att det som kommit ut att hon har haft anabola i kroppen stämmer? Varför skulle hon annars hävda att hon tagit en salva som innehåller det?
  14. Jag är för att alla ska bli dömda på samma villkor. Det gör man inte nu när man ger ett så lindrigt straff. vad tycker du? Att man ska få mildare straff för att man är en söt norska och för att man gråtit i TV?
  15. Man har väl frågat henne..... I norge fuskar man ju inte.....
×
×
  • Create New...