Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

wille

Members
  • Posts

    529
  • Joined

  • Last visited

wille's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • First Post

Recent Badges

  1. Total Gym 1000 "typ" Bråsterk säljes för 200 kr Hämtas i Södertälje
  2. https://testfakta.se/sv/article/sma-pfas-spar-fran-fluorvallan-langs-vasaloppet Testfaktas ansvarige Torbjörn Synnerdahl vid Eurofins har mätt PFAS i 5 olika vattendrag nära Vasaloppsspåret. Nivåerna är knappt mätbara, glädjande säger Torbjörn.
  3. Jag får väl kommentera ditt senaste utspel. Jag säger inte att stålsickling är överraskade bra, det är två tummar neråt samtidigt som jag skrattar åt elendet. Alltså tvärt emot. Ju mer du tjatar om sickeln, ju längre och längre ner hamnar den i min låda. Det får tvärtom effekt; jag kommer ALDRIG att åka Vasaloppet på stålsicklat. Det har under årens lopp presenterats så många felaktigheter samt direkta lögner om detta så det räcker och blir över. Läs du din långa tråd om igen. Hacka inte på andra för att dom inte köper ditt budskap. Var glad att folk använder den metod dom själva väljer.
  4. 👎 stålsickling överraskande bra👎 😆😆😆 Inget nytt , bara gamla påståenden. Har man som jag varit med i åratal och provat det mesta och fixat själv, så räcker det. Avslutat.
  5. Tack för ett bra svar. Jo, jag är med i veteranklubben. Glidet i vasaloppsspåret då? I denna tråd hävdas att vallade skidor tappar mer i glid än stålsicklade, vallan tar upp mer smuts. Vallan sitter kvar bara en kortare sträcka, när vallan då är bortnött borde också smutsen följa med i samma grad. Om stålsicklade skidor håller sig relativt rena, varför tar du då med vallaväck - indränkt trasa och gör rent med? Vi skall nog inte jämföra elitens byten av vallade skidor här. Hade stålsicklat varit bättre borde dom åkt på sådana. Stålsicklare säger också att valla förbättrar glidet ytterligare, hur lång sträcka är oklart. Denna tråd är tillräckligt lång, onödigt att älta detta om igen. Det är bäst du får ha denna tråd som hyllning till stålsickeln och dig själv.😊
  6. Ja du LE. Det är jättebra att du tror så benhårt på din sickel, fortsätt med det. Jag har inte bestämda åsikter om din upplevelse. Det har du klargjort så ofta så därom råder inget tvivel.Jag tror säkert att det är ett alternativ till vallade skidor, det är många fler som vittnar om detta. Att det däremot ar bäst ,så är det inte i min värld. Varför skulle stålsicklat glida bättre i Vasaloppsspåret än i andra spår? Jag har kört så pass mycket utan att imponeras, så våga är fel ord. Jag tar det som är bäst för mig. Min åsikt, var god respektera detta. Jag har åkt ett lopp pr år om det är viktigt att veta detta. Låt oss nu respektera varandras synpunkter och fokusera på bra upplevelser i spåren.
  7. Stålsickel och 34 lopp? Säger som Stenmark; Svårt å förklar för en som int begrip.
  8. Halvvasan är ett fint lopp, jag håller helt med där.
  9. 34 gånger 9 mila - lopp i vasaloppspåret. Är det svårt att förstå? Veteranklubben, ja visst. Om nu detta är av intresse.
  10. Vi är rätt olika. Du tycks sätta en ära i att åka många lopp. Jag åker så länge jag tycker det är roligt.34 lopp nu, vid 27-28 tänkte jag sluta. Tog några halvvasor och åkte med bekanta. 2019 och 2020 blev tiden på Ös ca 6.35. 2021 en timme mer, ett njutåk med snack vid kontrollerna. Inte åkt stålsicklat på vasan, men väl på träning som på två dagar motsvarar längden. Inte alls imponerad av detta, skillnaden mellan ovallad och stålsicklad är försumbar. Mest rillning som avgör. Jo, jag kan hantera stålbiten. Om jag åker mer beror helt på lusten, möjligen för att jag fyller 80. Ett skapligt avslut i så fall. Lycka till med stålsicklat och ev. flera lopp!
  11. Jo då, ÖS nästa år måndag, är det aktuellt eller? Vi är lika gamla L-E
  12. Skidorna duger för motionsåkning om spannet är ok. Storlek på skor? Jag har en del liggande som kanske kan användas, bindningar och även skidor för plus minus 75 kg. Nära Stockholm eller?
  13. Om din farfar har haft skidorna, så gissar jag att det är träskidor. Dom bindningar du nämner skulle jag aldrig satsa på. Skorna sitter dåligt och bindningen bromsar i kanterna på dagens spårprofiler. Du kan absolut montera andra bindningar, men jag tycker du bör satsa på nyare, bättre grejor.
  14. Nu äntligen fick jag kontakt med Skistart. Dom hävdar att ingen blockeras, det måste bero på Google eller webbläsaren. Jag tror dom. Det går att komma fram på annat sätt än jag gjort tidigare. :)
  15. Jag har blockerats från Skistart, kan det kanske vara för det jag skrev i mars -21? Tycker dom kunde ge en förklaring. Någon annan som drabbats?
×
×
  • Create New...