Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Ugglan

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Ugglan's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

  1. Vad är er känsla om seedningen? Min känsla är att det var betydligt hårdare i år än förra året. Men det måste vara svårt att sätta rättvisa tider när glidet var så pass utslagsgivande.
  2. Fint lopp från A till B med bra spår om man ser till förutsättningarna. Gick med blanka skidor men valde lite för ”universala” skidor, Atomic DP. Skulle nog kört Speedmax med tanke på den fuktiga snön. Några som hade betydlig sämre glid än mig men också några med betydligt bättre glid, stora utslag. Många DP sprint som gick snabbt kändes det som. Första loppet för säsongen och nöjd med 2:36.
  3. Ja, det känns som det var hård seedning. Ingen över topp 1000 på Vasan framför mig och hamnar framför flera topp 1000-åkare och missar ändå led 2 med 5 min. Men det är väl bara att konstatera att seedningen inte alltid är helt rättvis.
  4. Vädigt trevligt och välorganiserat lopp. På grund av kuperingen så blev det mycket jojo-effekt mellan de i fältet som hade bra fäste och de som hade bra glid. Relativt korta stakpartier gjorde att man inte tjänade speciellt myckdt på att ligga i klungor och vara taktisk. Många trevliga medtävlanden som peppade varandra vilket jag tyckte var väldigt kul. Jag gjorde bästa insatsen för året. Åkte på gamla RCS med universalslip och mellanlånga tryckzoner. Vit Marathon och FC8x samt 1 mm skärande. Hade bättre skidor än 9/10 runt mig. Det berodde antagligen på att jag var rädd för sugande fäste och lade VR45 med två lager VR50 under trampet. Hade fäste första stigningen sen var det bara att saxa och staka resten men tror jag ändå tjänade på det med tanke på det fina glidet. Extra plus för godisbuffen vid målet, borde fler ha. Vad tror ni om seedningen? Jag hoppas på led 2 med 3:13. Om dom inte är extra hårda långt innan VL så borde jag ha en rimlig chans. Gissar på Elit 2:45 Led 1 3:00 Led 2 3:15...
  5. Det verkar osäkert om det ska snöa men lutar väl åt täckt violett klister. Får nog avvakta med att lägga fästet. Är det någon som vet vart i Trillervallen starten går? Det känns som det kan bli trångt in i första nedförsbackarna/svängarna.
  6. Jag ska också åka och nu ser väl prognosen lite bättre ut med snöfall på natten som övergår i kraftiga plusgrader på dagen. Helt omöjligt att valla med andra ord. Me. Det kan nog bli vilket väder som helst som det känns nu. Har funderat på att staka men om prognosen står sig blir det nog att köra burk och gå över på stakning när/om det blir för blött/varmt. Jag tror nog nya sträckningeninte är så mycket jobbigare. Man får en extra backe i starten men så är man pigg. Sen hinner man vila upp sig till Ottsjö och där slipper man värsta backarna.
  7. Upplevde du att Skigo HF Röd tog mycket glid? Jag hade vallat med VR45 med lade på ett tunnt-tunt närvöslager mitt under trampet med HF Röd. Jag hade dåligt glid hela vägen men på Vit marathon och FC8x men misstänker att det kan ha berott på för korta tryckzoner på mina Redline cold. Hade i övrigt en tung dag med start från led 3 10 spår från höger. Fick staven avsparkad i första vänsterkurvan (efter branten). Fick en ny vid vägövergången med ”gammal” rem. Fick sen byta den i Smågan till en vanlig handrem. Bättre stavkvalitet än förväntat på lånestaven. Trots det så var jag på plac strax under 1200 i Smågan så måste ha gjort en bra backe trots bruten stav. Kände redanuppe på myrarna att kroppen/huvet inte riktigt var med så det blev mer att ta sig i mål och åkte in på 6:39.
  8. Med tanke på nästa helg. Vad har ni för erfarenhet av optimala tryckzoner i frästa spår? Det borde rimligtvis vara bra med lite längre än ”korta” tryckzoner, eller?
  9. Vad har du använt för material för isolering av slangen?
×
×
  • Create New...