Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Toblach

Members
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Toblach's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Toblach

    Idre Fjäll

    Någon som åkt där den här helgen? Hur var spåren? Hur tror ni att det ser ut nästa helg? Väderprognosen ser lovande ut. Är den del som är öppen nu, 2.5km, stakvänlig?
  2. Toblach

    Idre Fjäll

    Någon som åkt där den här helgen? Hur var spåren? Hur tror ni att det ser ut nästa helg? Väderprognosen ser lovande ut. Är den del som är öppen nu, 2.5km, stakvänlig?
  3. I vilka situationer går dessa sönder? Jag har TBS på ett par stavar och tycker hållbarheten varit riktigt bra.
  4. Tack för svar! Det verkar helt klart finnas plats för skate i mitt träningsschema, även om den stora delen av träningen måste ligga på stakning för att bli duktig på klassiska lopp :)
  5. För att få fler skiddagar kommande säsong funderar jag på att införskaffa ett par skate-skidor. Jag stakar i dagsläget 99% av mina träningspass. Det innebär att det sätter en begränsning på hur många timmar per vecka det är hållbart att vara på snö. Dels ur ett överbelastningsperspektiv, men även ur ett "hålla glädjen vid liv"-perspektiv. I grunden, av det jag läst och hört, är det en väldigt bra träningsform för att förbättra konditionen. Men utöver det, kan jag räkna med någon positiv effekt i min stakning om jag lägger in ett par skate-pass per vecka? Det är ändå stakningen som jag satsar mest på, och där jag vill få ut mest effekt. Jag räknar med att löpning, inhomhuscykling och gym är det som får strykas i träningsschemat då. Det innebär alltså att jag inte kommer träna mer totalt sett, utan jag byter ut aktiviteterna nyss nämnda mot skate. Bonusfråga: Hur kan det komma sig att elitåkarna nästintill är lika duktiga i klassisk som i skate eller vice versa? Jag gissar att skidåkningen är för liten som sport. Om skidåkningen var lika populär att utöva som hockey, fotboll eller dylikt skulle väl en klassisk åkare aldrig kunna vinna ett skate-lopp, och vice versa?
  6. Innan dom riktiga experterna kommer in och svarar så ger jag mitt svar på dina sista frågor. Jag körde dasslock förra VL och det fungerade bra, men jag hade säkert klarat mig på en mindre modell. I år kommer jag troligtvis köra Swix stora trugor(som absout inte är enorma).
  7. Om man ska försöka hitta något positivt med vädret så är det väl att det bör bli enklare att ta prestationsmedalj? Vilken tid behövdes förra året?
  8. Blir bara deprimerad av att kolla SMHI's prognos. Ska försöka hålla mig 2-3 dagar innan jag kollar nästa gång, förhoppningsvis har det vänt även fast SMHI känner sig säkra på sin prognos.
  9. Antingen kommer arrangören sanda i nedförsbackarna så att det inte går så fort nedför. Alternativt kommer massiva fläktar ställas upp längre ned i backarna som blåser motvind för att hålla ned farten på åkarna.
  10. Jag håller inte med om det du föreslår är grundproblemet. "Grundproblemet" är att den här "sprinten" var som klipp och skuren för en lätt åkare med hög frekvens, dvs Johaug. Jag tror varken Svahn eller Sundling hade kunnat hävda sig i en final utvilade, när dom sedan fick gå väldigt dyrt till final så fanns det inte på kartan att någon av dom skulle vinna.
  11. Tack för input. Jag tar och kikar på andra jackor istället!
  12. Hur ser den stora forumeliten på att använda en vattentät löparjacka om temperaturen visar sig vara ca -2 och varmare? Jag tror absolut inte den är för kall även fast den är väldigt tunn, men den andas väl inte lika bra som en vanlig träningsjacka vilket gör att jag är orolig att svetten kommer kyla ner mig efter ett tag. T.ex https://www.addnature.com/salomon-bonatti-race-wp-jacket-herr-M510104.html?cgid=236497&vgid=G928572 denna. Jag har kört med en vattentät löparjacka på träning och det har fungerat rätt bra, men svårt att sätta sig in i ca 7h åkning.
  13. Det kanske är helt självklart.., men varför torkar du inte av glidzonen fram? :)
×
×
  • Create New...