Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

PetterM

Members
  • Posts

    250
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

94 profile views

PetterM's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Håller med, den lilla ändringen som det är vid stakning bredvid spåren är inte skate I min åsikt. Samma sak sker på rullisarna där spår saknas hela tiden. Glida på skär i saxning eller obefogade riktning förändringar är nått annat.
  2. Med en längre stav är det lättare att komma nära staven med armbågen, och då få mer kraft i stakningen. Givet att man inte står lodrätt utan kommer fram i stakningen med kroppen.
  3. Ja jag tyckte de sa 146cm hela tiden men efter att sett detta så började jag fundera om jag hörde rätt... https://skiclassics.com/team-presentation-season-xi-team-koteng/
  4. Hittade en gammal presentation på skiclassics hemsida och där står det att Emilie är 162cm lång och att Astrid är 172cm, om det stämmer så är en 146cm stav lång för en som är 162cm... kan det varit så att hon sa 136cm? Det stämmer bra med 162+2×0,83=136,12
  5. Det är nästan omöjligt att svara på. Jag har både madshus 192 och atomic DP. Båda är bra men i olika förhållanden. Så utgå från normal förhållanden där du åker mest eller vill att de ska gå bäst och be butiken om hjälp att hitta den bästa av dessa de har som passar dina önskemål bäst.
  6. Sen är det mer än tryckzonernas längder som spelar roll. Höjder mm samt slip på skidan. Och det är olika vad som menas med ex 30cm tryckzon. 30cm i en skiselector är oftast mycket mer än om man mäter på 0,1mm i en eiker. Så låt en kunnig person hjälpa till
  7. Ganska vanligt att välja en kallare valla under då den ofta är hårdare och mer slitstark.
  8. Har du testat Vauhtis pulver? Har hört bra om dom men inte testat.
  9. Tänk om alla pulverburkar var av samma typ som innovax mycket lätta att dosera med!
  10. Det har varit olika fören. Allt från blöt nysnö till aggressiv snö. Endast cleaner sen hårt parrafin. Inget att stänga gammalt parraffin. Jag har tagit bort grundvallan, tidigare hade jag nästan alltid BWLF sen ett HF och pulver. För tävling. Nu endast ett hårt parrafin och pulver.
  11. Gällande grafit så är det något som vissa vallatilverkare förespråkar. Jag ser det mest som en valla som är skitig att jobba med och inte ger någon fördel jämfört med andra grundvallor. I år har jag nästan uteslutande kört på ett hårt slitstarkt paraffin med pulver för dagen uppepå med bra resultat. Grundvalla eller grafit har inte behövts.
  12. Jag upplever LDQ 3.0 pulvret som klumpigt vilket gör det svårt att lägga tunt och fint. De fluor pulver jag använt innan var mycket lättare att strö på. Är TSP powder lättare att strö på skidan?
  13. Finns inget bättre än elstrumpor. Speciellt för stakare som inte rör på fötterna!
  14. Jag använder Red Creek lila mycket. Och som du skriver som underlagsvalla. Eller träningsvalla. Ensam som en bra träningsvalla och när det är dags för tävling ett nytt lager ihop med ett pulver/fluid för dagen. Det har vart standard tävlingsvallning sedan det blev flourfritt för mig. Ganska enkel och billig lösning för en motionär.
×
×
  • Create New...