Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

davst946

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

davst946's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Det ser ut att bli samma bansträckning som 2019. Det är ca 50 höjdmeter från "T-korsningen" ner till Granudden. Vad jag kommer ihåg var det inga branta backar.
  2. Som det står på FAQ:n så är även 28/2 och 1/3 seedningsgrundande.
  3. Jag åkte på 4:47 den 1/3. Är det någon som har någon uppfattning om vilken seedning detta skulle ge (jag är inte anmäld än)?
  4. Tack, kanske säkrast med stora trugor då!
  5. Någon som åkte Vasaåket 90 från Sälen idag, 28/2? Jag är nyfiken på hur stavfästet var? Behövde man vara där tidigt för att komma iväg 7:00?
  6. Jag startar i led 3 och är beroende av bergfäste för att diagonala bra. Jag stakar seedninglopp och Kortvasan men känner mig inte säker på att orka staka hela Vasaloppet. Nu överväger jag ändå att testa att köra utan fästvalla. Vad tror ni i sånt fall om att välja ett klassiskt skidpar med lite lägre spann och längre glidzoner? Förhoppningen är i sånt fall att glida tillräckligt bra för att kunna köra lite snabbare än kön på platten och därmed kunna plocka placeringar. Hur stor skillnad på glidet kan det bli av att skippa fästvallan i snöfallet? Skräckscenariet är ju att få slita i uppförsbackarna och ändå inte kunna köra om på platten...
  7. Hur tänker ni med struktur på skidorna, med tanke på hur prognosen ser ut just nu? Ett par plusgrader större delen av sträckan och lite färsk nysnö på de kallaste delarna. Är det läge att chansa på en grov struktur eller universal med rill?
  8. Jag måste säga att jag är imponerad över alla svar och tips man får i detta forum! :-) Tack för allt!
  9. Jag gillar Umaras produkter. De har funkat bra på längre triathlonlopp!
  10. Jag har kört ett par Ironman och lärt mig vikten av att fylla på med energi. Det svåra brukar vara att få magen att hålla. Jag tycker det funkar bäst att få i den mesta energin från sportdryck och bara komplettera med annat. Jag kommer att köra med vätskebälte och slang (om det inte är för kallt för det). De senaste åren har jag grejat Vasan/ÖS på 5-6 timmar. 5:13 som bäst på ÖSS-2016.
  11. Tack för alla värdefulla svar. Det ska bli skoj det här (iaf första halvan)!
  12. Hur är nedförsbackarna då. Tekniskt svåra, eller raka? Vad krävs för ljusstyrka för att man inte ska åka rakt fram i en kurva?
  13. Så det bör handla mer om stakskjut än diagonal åkning, alltså?
  14. Ni som har åkt Nordenskiöldsloppet förut, hur är karaktären på backarna? Jag läste någonstans att det totalt är ca. 1850 höjdmeter (vilket är lite mindre än Vasaloppet per sträcka). Men är det korta och branta backar, eller långa slakmotor? Hur är backarna jämfört med Vasaloppet?
×
×
  • Create New...