Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

serach

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

serach's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter

Recent Badges

  1. Kul att just du hittade hit! Även kul att uppdatering är på gång och i och med det har jag ännu mindre anledning till att fortsätta med mitt projekt. Du får gärna använda delar eller hela min lösning. Grunden har jag släppt som open source och sen har jag bara lagt ett vasastarts-skal på det. Vill du ha tillgång till vasastartsskalet så är det bara att höra av sig. https://github.com/Ejdamm/market-board Förutom det jag tidigare nämnt så önskar jag någon rapporteringsfunktion för bedrägerier. Du nämnde bank-id och om man kan hindra eller varna om ett personnummer som har många rapporteringar mot sig så vore det fint.
  2. Hej och tack för att du tog dig tid att testa! Bristerna jag talar om är dessa: Sortering på pris och datumMobilanpassningSeparering/filtrering på köpes/säljesStartplatsannonserna försvinner med adblocker(åtminstone med AdBlock)omodernt och rörigt gränssnitttycks ej läggas kraft på nyutvecklingDet är inga jätteallvarliga grejer och den fyller sin funktion. Jag tycker bara det är tråkigt att den ser ut som den gör men ändå är det den som rekommenderas. Som du säger så har jag grunden och om någon har idéer om ny funktionalitet så är det lätt att bygga vidare (om man kan php). Jag har medvetet valt att göra den simplistisk i sitt utseende och användande. Om man får med sig användarna så kommer annonserna därefter, men det är inte mitt fokus nu. Mitt fokus är bara att hitta någon som är villig att ta över projektet.
  3. https://vasastart.se/Min målsättning var att gå +/-0 men det är bra att du har ambitioner :)
  4. Många av er känner säkert till startplatser.se. Personligen tycker jag att den har brister och utvecklingen verkar ha stannat av för sådär 10 år sedan. Helst hade jag sett att vasaloppet erbjudit en egen tjänst för att sälja vidare sin startplats för att förhindra bedrägeri. De hänvisar till och med till startplatser.se och jag får känslan att det är där det säljs flest startplatser. Jag störde mig såpass på bristerna att jag utvecklade en egen marknadsplats. Den blev klar i år och jag märkte hur otaggad jag är på att ägna mig åt marknadsföring. Jag frågade vasaloppet om de kunde tänka sig att rekommendera även min sida men gensvaret var dåligt. Jag är inte så sugen på att dra vidare det här projektet så nu undrar jag helt enkelt om någon vill ta över den här hemsidan jag gjort? Annars kommer den troligen gå i graven. Det blir kanske inte så mycket diskussion över det här men ni kan väl passa på att ventilera vad ni tycker om andrahandshandeln och dess plattformar för startplatser.
  5. Jag var en av de som åkte ett varv för mycket. Det fanns klocka både vid målet och vid vätskan men vad hjälper det när man tror att man ska åka 40 km och 9+1 varv istälelt för 38km (8+1). Det stod ju i PM så det är ju slarvfel av mig att inte dubbelkolla PM innan start. Pratade med tävlingsledaren som sa att om man åkt ett varv för lite så finns det inget som hindrar en att ge sig ut igen och köra det sista varvet också, men då gäller det ju att veta om att man åkt ett varv för lite med. Annars blir det ett av skälen att bli diskad, Borde man inte kunna minska att såna som jag åker för många varv? Jag kommer på flera lösnignar På Åkulla Ski Maraton vet jag att de har arrangörer som är varvräknare åt en. Krävs ju mer personal såklart.På Borås Ski maraton verkar de ha räknat om tiden ifall man åkt ett för mycket. Vet inte formeln bakom men skulle gissa att de drar bort snittiden per varv. Kanske kräver att varven är lika och inte ett halvt målvarv som i Nybroloppet.Varför inte sätta en emit-sensor vid varvningen? Såg att det fanns en vid en av vändpunkterna som antagligen är till för att kontrollera att man passerat där alla gånger. Ställ den vid varvningen i höjd med målet så är problemet löst. Det är så mycket folk i spåren ändå så om nån skulle gena vid just den vändpunkten så kommer andra åkare upptäcka det.Personlig gps-rutt som bevis. Detta försökte jag med men det gick inte tävlingsledaren med på.Jag tog drygt 20 minuter på mig per varv och om jag skulle missa ett bättre startled på vasaloppet med 10 minuter, så hade jag ju nöjt mig med att dra av 10 minuter istället för de 20 jag åkt extra och ingen hade tyckt det var orättvist. Får se hur tjurig jag ska bli när seedningen är klar.
  6. Jag tror på barfotalöpning... om man har ett bra löpsteg. Men många verkar tro att man automatiskt får ett bra löpsteg direkt när man går över till barfotalöpning och det är då skadorna kommer. Boken Born to run tar upp att små barn har ett bra och naturligt löpsteg för att de inte lärt sig att springa med skor än. Sedan slänger man på dem ett par skor som förändrar löpsteget och är mer förlåtande mot ett löpsteg som är dåligt för kroppen, där man kan förlita sig på skons dämpning istället för kroppens naturliga dämning. Innan man övergår till barfotalöpning måste man alltså först lära sig springa bra och man måste vänja bort alla fel man lärt sig under alla år. Det är inget man lär sig på några rundor genom att tvinga fram ett bra löpsteg med barfotaskor. Jag har inte läst några vetenskapliga rapporter i ämnet utan mina åsikter grundas egentligen bara av Born to run och lite egna erfarenheter så ta det hur ni vill.
×
×
  • Create New...