Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Stakis

Members
  • Posts

    119
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

195 profile views

Stakis's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Vem kontaktade du och vad fick du betala? 🙂 Får jag förresten också fråga om du har koll på vad du har för spannhöjder på dina korta Redline (192)?
  2. Mycket möjligt! Jag skrev faktiskt till Lager157Skiteams Instagram med frågan om det inte var ovanligt mycket stavbrott just med Skigo stavarna men fick givetvis inget svar på den frågan... Lite fult att man då försöker marknadsföra dem för att sälja till den stora massan trots att de bevisligen inte håller särskilt bra alls.
  3. Att åka på ett par DP skidor gör ju inte att du per automatik tar dig upp stakandes uppför backar men de kan upplevas som lite snällare när de möter en backe medan klassiska skidor (både med och utan fäste på) kan ha en tendens att "bottna ur" och nypa lite grann när man har mycket tyngd framåt ver skidorna. Den känslan kan säkert bli än mer påtagligt med skin-skidor då det "bygger" ut mer från belaget än fästvalla. Men DP skidorna går ju heller inte av sig självt uppför... 🙂
  4. Tror Skistart är rätt duktiga på att välja ut skidor utifrån vad för typ av före du tänkt använda skidorna till. Har sett nå YouTube klipp på hur de går igenom varenda skidpar som kommer in i deras mätare för kategorisera dem i vilket före de är avsedda för. De brukar ju ha hyfsat bra priser på stakskidor. Själv har jag köpt ett par Fischer DP Sprint från Laggar (gamla svarta modellen) som blå/gul skida. Tycker det blev superbra även om det gick på 9.000:- då för drygt två år sedan. Även köpt ett par begagnade Madshus Propulsion Cold 205 för flera år sedan för 2500kr på Facebook marketplace som jag också är supernöjd med! Så man behöver nödvändigtvis inte lägga så mycket pengar för att hitta bra skidor.
  5. Man kan ju alltid höra av sig till Marcus Laggar som plockar skidor åt dig specifikt när de är nere i Fischer fabriken i Österrike under våren. Men det kostar ju en slant också. är väl ca 10.000 per skidpar (DP Sprint). Då kan man ju be om ett par blå/gula (med kortare glidzoner) och ett par med blå eller grön slip (längre glidzoner).
  6. Tycker själv (och har läst att många andra också tycker) att Redline 192 går bedrövligt dåligt i lösare förhållanden.
  7. Givetvis är det inte så att eliten (troligtvis ingen) kastar gelpåsarna på marken med flit. De har dock en tendens att släppa när man har dem fastsatt med kardborre utanpå dräkten. Kan hända att kardborrens lim släpper från gelpåsen. En kompis till mig tappade förra året alla hans fyra gels på detta sätt innan smågan. Troligen dålig dubbelhäftande tejp på den kardborren han använde.
  8. Stakis

    Race suit

    Där är ju de där fickorna jag efterfrågade tidigare då jag sa att jag var avundsjuk på Ramuddens Enervit Fickor på deras dräkter! Nu ser jag även att de faktiskt har dräkter från Swedmount. Sånna skulle man ha!
  9. Jag är lite nyfiken på SKISENS effektmätare till skidstav. Hörde efter med dem om när den blir tillgänglig för allmänheten och den verkar än så länge finnas i begränsad upplaga men produktion ska skalas upp som jag förstod det. Hoppas att det inte blir till en för hög prislapp för kund. Hade vart väldigt intressant att mäta. Särskilt på rullskidor där förhållandena för stavisättning är väldigt konsekventa. https://skisens.se/en/
  10. Alltså, på riktigt att han har löst en stav som "väger MINST 30 % mindre än den lättaste staven idag". Då kan den inte vara särskilt styv? Nej, tyvärr... Jag ser inte att det där kommer bli någon storsäljare. Troligen redan "förbjuden" i och med att du förändrar stavlängden på staven. Du lär ju få mäta till den punkt när den blir som längst där "remmen" sitter fast. Såg nu att Ola redan tagit upp detta tidigare i tråden, att det inte är godkänt. Bra försök... men tyvärr inget som kommer bli något.
  11. Stakis

    Race suit

    Låter ändå bra! Kanske köper jag med för att ha att träna i! Fickor brukar det vara lite sisådär med på tävlingsdräkt. Jag har inga på mina. Har funnits någon modell på byxor ibland som har fickor på byxbenen för att läga gels i. Avundsjuk på Ramudens ENERVIT fickor de har fram på sina dräkter.
  12. Man kan ju även döda bakterierna (som gör att det luktar) genom att lägga dem i frysen ett par timmar.
  13. Jag låg omkring plats 1000, där var stavfästet inge vidare men det är ngen ursäkt för att fulskejta. Man märker där omkring att många saknar helt teknik att staka när stavfästet inte är betonghårt. Man ser också hur många i branta uppfösrbackar har låååååg frekvensk och liksom drar sig fram snarare än att ha högre frekvens, jobba snabbt, kort. Sätta stavarna närmare pjäxorna (inte så långt fram) och på så sätt ta sig fram betydligt mer effektivt uppför.
  14. Justerar mitt tidigare svar om Skatepjäxor. Jag köpte faktiskt nyligen ett par nya Skatepjöxor när XXL sålde ut Madshus Race Speed Skate för 1300:-. Kände att det var ett bra läge nu att testa hur de var att staka i och blev faktsitk positivt överaskad. Kändes helt OK att staka i men det kanske har att göra med att det är en liiite enklare modell och inte en karbonsko som troligen är hårdare i sulan. Känns ungefär som mina combipjäxor från Alfa. Möjligen lite hårdare i sulan men satt bättre på foten tycker jag.
×
×
  • Create New...