Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Monsieur

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Monsieur's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Har ett par Skike V8 Lift lika bifogad bild som jag kan tänka mig att sälja till rätt pris. Har tillhörande Skike-stavar, en pump och även nåt extrahjul tror jag. Kan skickas men lär väl bli en ganska dyr frakt. Finns i Borgstena utanför Borås.
  2. Ja så verkar det vara! Vill helst ha Race-varianten och den fanns ju inte med kit för nis2. Attans. Väntar ett tag och håller tummarna för att det kommer. Sparar ju en tusenlapp på detta isf. :)
  3. Det är en sån vit som en kan se på bilden med hexagongropar. :)
  4. Jag är i stånd att skaffa mig ett par begagnade skidor med en Rottefella Xcelerator Pro Classic bindning med "Quicklocksystem anpassat för Movesystemet". Innebär det att jag kan köpa till en Rottefella Move Race Unit och sätta längst fram på denna för att kunna flytta bindningen i farten? Det ser ju ut som att det finns plats för en enhet längst fram. Eller måste jag köpa en helt ny bindning där vipparmen ingår? Det vore ju gött om jag kunde köpa enbart vipparmen.
  5. Tränar inte så långa pass utan de landar på 10-15 km oftast. Har 3:or och 4:or som jag växlar mellan. Skistarts Silver Classic. Snittar 3:15-3:30 på 3:orna och 3:30-3:45 på fyrorna. Kört två tävlingar i år. Rådarullen 32k på 3:or @3:14 Höstrullen 28k på Swenor Fibreglass 2:or @3:05 Har bara VL2020 på meritlistan, då led 6. Skulle gissa att jag idag platsar i led 5, kanske till och med led 4 om en ser på förra årets seedningstabell för rullskidor.
  6. Jag hade först placering 4540 men inte långt senare ändrat till 4539. Nu 4540 igen. Skulle tro att det handlar om en diskning som senare överklagats och nu har överklagan gått igenom.
  7. Åkte VL90 för första gången i söndags på ett par Fischer Twinskin och blev rätt nedslagen av hur mycket snabbare andra gled nedför backarna än vad jag själv gjorde. Blev omkörd av många i nedförsåkningen som jag sedan lätt trampade om i uppförsluten. Jag upplever att jag fick kämpa mycket hårdare än andra i stakningen på platten så det här med pälsskidor känner jag att det får jag hålla på med på träningen enbart. Därför grunnar jag på att köpa mig ett par nya skidor och satsa på att enbart staka mig igenom nästa vasalopp. Att införskaffa några topoftheline Fischer DP eller liknande finns det varken ekonomi eller tillräckligt stark argumentationsförmåga jämfört med frugan att göra. Därför letar jag i prisnivån 2000 kr och lägre. Har span på ett par Madhus Nanosonic Carbon Classic med viktspann 75-85 kg för en tusenlapp inkl bindning. Jag väger idag 73 kg men skulle gissa att jag kommer lägga på mig en del då jag under det senaste året ökat i vikt p.g.a den markant ökade stakträningen på rullskidor och i stakmaskin. Startade i led 6 och åkte mig nog kvar i samma led till nästa år. Vad ska jag tänka på när jag letar skidor? /Rådvill
  8. Körde också det passet och hade samma bekymmer! Dessutom fick jag inga varvmarkeringar i passet när jag kollade efteråt och inte heller några värdet på attack och båltryck. Passet bestod av ett enda långt varv. Igår körde jag ett vanligt distanspass på rullskidorna och då kraschade appen så passet sparades inte alls. Som tur var så hade jag min GPS-klocka igång också så att jag iallafall kunde regga tid och distans. Idag på lunchpasset tog jag bort sensorn från appen och lade till den igen och körde vanligt distanspass efteråt, då funkade allt normalt. Återstår att se om det löser "sensorproblemet". Så väldigt buggigt och inte alls "färdigutvecklat" före release av ny version. Du behöver inte GPS för att få fram skidåkningsvärden såsom attack och båltryck, det mäts i bandet. Till exempel funkar RF finfint att använda i stakmaskin. Varvmarkeringar kan du sätta i tid istället för distans så funkar det ju också bra. RF är i grunden en bra och kul grej om man vill nörda ner sig lite men i dagsläget så är den nya appversionen så sjukt underutvecklad och buggig att jag inte vet om jag vill rekommendera dig att skaffa den just nu. Hade du frågat för två månader sen hade jag inte tvekat på att rekommendera den. Nä, handledspuls är vanskligt. Speciellt om en ska köra intervaller.
  9. Är det nån mer än jag som har oerhört svårt för den nya uppdateringen av Racefox? Gäller både appen och webben. Det känns som att de skrivit allt på engelska och sen kört hela skiten igenom Google Translate och hoppats på det bästa. Skaffade RF i augusti och var kanonnöjd i början. Kört både rullisar och Skierg med appen och tyckt det varit lätt att läsa av och förstå alla värden och parametrar men nu så är allt mycket mer otydligt och tillsammans med det märkliga språket blir det lätt obegripligt emellanåt. Ska till Skidome på söndag för "snö"-premiär och då får RF följa med men sen veteskam om jag behåller det längre om det är så här det ska se ut. Synd på en annars kanonbra tjänst att det blivit så här.
  10. Blir mitt debutlopp på rullskidor! Är både kul och skrämmande. :D
×
×
  • Create New...