Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Carlsson

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Carlsson's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Hade exakt samma symptom. Troligtvis har du De Quervains syndrom. Hade också känningar av ömhet och att det knarrade i senan innan Vasaloppet men körde ändå. Det borde jag inte gjort( i alla fall inte med enbart stakning). Uppsökte läkare efteråt som sade att det kunde försvinna efter några månader. Efter sex månader utan minsta förbättring och utan stakträning(enbart skierg) uppsökte jag läkare och krävde kortisonspruta. Efter någon vecka lättade det och har aldrig känt av det igen. Det var 2 år sedan och stakar fortfarande. Skall tilläggas att jag är 49 år och att det kanske läker fortare om man är yngre. Baserat på min erfarenhet skulle jag inte rekommendera att staka hela vasaloppet med dina symptom
  2. Jag använder Rex/Rode. Har aldrig pressats ihop och aldrig knäckts för mig. https://www.rullskidcenter.se/asfaltsspetsar
  3. Jodå, visst spelar det roll - liksom vind, temperatur och asfaltskvalitet. Men om man utgår från normal svensk landsväg i normala förhållanden så går det ändå hyfsat att jämföra.
  4. Ett par röda elpex vasa från senare delan av 90-talet. Bytt bindning dock.
  5. Försökte putta en gång(stod i led 2) men det höll på att ända i förskräckelse. Efter det vecklade jag ut min lekamen i varje backe om jag låg efter. På rullskidor är det ju mycket lättare då man kommer närmre. Det är rätt få långa utförsbackar att öva sånt i södra sverige. Var ändå uppe i Långberget en helg men där finns ju inte heller något motsvarande till backarna efter Mångsbodarna och Evertsberg.
  6. Använder också likvider. Förra året använde jag vanliga gels och handskarna var som klister redan i mångsbodarna. Detta året klarade jag mig till eldris så det kommer jag fortsätta med. Håller med om att dom sitter bra hårt när man är lite frösen.Fick be en funktionär att lossa på korken i Oxberg. Vågade inte heller förlossa kork vid risk för läckage.
  7. Håller med. Det var ett ständigt klivande att försöka undvika dessa. Själv tar jag mina gels vid kontrollerna.
  8. Tack. Tänkte staka för första gången så det är enbart glidvallning som gäller. Nojjan blir lite mindre då.
  9. Tänkte knalla in i vallaskrubben snart. Vad är snöläget sälen till mora - är det natursnö hela vägen? Finkornigt-grovkornigt?
  10. Dom som yttrade sig i tråden verkade rekommendera Salomons bälte. Har också den men har inte provat de andra. Jag är nöjd med den. Det ska gå att fylla i 1,3 lite men då blir det svårt att få in blåsan. Brukar fylla 1,1 liter och det brukar gå bra. Brukar förblanda sportdrycken i flaska först så att man kan skaka om ordentligt. Sen i med lite vatten i blåsan först(häller man i blandningen först kan det kanske bli stopp i slangen), sen i med blandningen och mer vatten. Brukar fylla på varmvatten. Det finns lite fickor fram där man även kan ha lite gels eller godis.
  11. MAXI hade. Varken ICA Nära, Willys eller Lidl hade
  12. Nej. Den verkar inte saluföras längre. Får bege mig till matbutiken.
  13. Var köper man fruktsocker(fruktos)? Hittar ej större förpackningar på nätet.
  14. Fast då bör man välja en 2,5cm längre stav om man vill ha samma avstånd till reminfästning - eller har jag fattat fel? Har också en sån stav. Röret är lätt och bra men tycker inte om swix korkhandtag då jag smular sönder dom efter några rundor.
×
×
  • Create New...