Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Turbo123

Members
  • Posts

    107
  • Joined

  • Last visited

Turbo123's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter

Recent Badges

  1. Jag fick tag på en plats av en riktig människa, ej bluffmakare 🙂 Lade ut en förfrågan i en grupp på facebook och fick napp!
  2. Verkar vara svårt att hitta en startplats i år. 🤔 Facebook och startplatser.se verkar drälla av bluffmakare. Finns det någon här som vill sälja en startplats för VL 3 mars 2024 ? I sådana fall skicka ett direktmeddelande till mig.
  3. Tack för svaren, men jag hittade en gammal tråd som jag tror handlar om precis samma sak: https://www.skidforum.se/index.php/topic/2306-skada/ Peritendinitis crepitans eller "Senknarr". För att lösa de akuta problemet är det typ ipren / voltaren i några veckor samt voltaren gel eller liknande. Jag funderar om man man byta kontrollremmar och i sådana fall till vilka.
  4. Jag körde äntligen mitt första skimarathon på länge nu i helgen. Jag har tränat bra och snittat på 6 pass per vecka på skidor sedan 10 december. Dock mycket kortare tempopass då jag tränat på lunchen. Nu efter loppet är ovansidan av underarmarna rejält ömma och händerna är därför svåra att använda. Det gäller båda armar. Detta är första gången det händer. Ömheten sitter i handleden och en muskel som styr tummen tror jag och stelheten går även ut i tummen. (se bild). Det är smärtsamt och liksom knakar när senorna rör sig. Någon som känner igen problemet? Antar att det är svagaste länken och att jag borde styrketränat underarmarna. Kan det vara kontrollremmarna som är problemet? Jag använder Swix Strap Profit 3D TCS. Finns det andra som passar Swix Quantum stavar som kan funka bättre? Det som är nytt för mig är att jag har lite styvare och lite längre stavar också. Får jag inte ordning på detta blir det inget Vasalopp :( kroppen känns fräsch och det blir till att träna utan stavar.
  5. Det var till Borås Ski Marathon även om det var en allmän fråga. Ändrade titeln i efterhand :) Någon mer som åkte? Körde Universal klister + Swix KX65 samt lite kx75 i trampet (tack för tipset). Som grundklister violett. För glidet, blev det kuzmin+ och 2mm samt 1mm rak tryckande rill. Resultatet blev bland de bästa skidorna jag fått till någonsin jämfört med andra. Med toppglid och bergfäste. Kul när det händer på ett lopp! Spåren blev sockriga och ibland obefintliga efter några varv, men skidorna funkade rakt igenom.
  6. Jag har ett scenario för val av klister, som jag letat efter i forumet. Tänk er kanonfint klisterföre. +2 på dagen och -2 på natten under en period. Rossa + Universal biter bra. Sen kommer väderomslaget med +5 och ösregn en natt. Dagen efter klarnar det upp. Solen skiner och det är fortfarande +5. Spåren är nu fortfarande isiga och dessutom blöta. Vilket klister hade ni tagit? Misstänker att det är för glatt för Rossa...
  7. Turbo123

    Förkylt

    Var försiktig och rivstarta inte med träningen. Ibland måste man ge upp tanken på lopp och köra riktigt lungna pass utan krav bara för att få åka skidor.
  8. Nu på söndag 22 januari är det dags för Västgötaloppet. Någon som ska åka? Ni som åker på Lassalyckan i dagarna får gärna rapportera om förhållanden och om dom sprutar snö. Preliminärt får vi enligt SMHI kommande dygn, någon plus dagtid och någon enstaka minus på nätterna. Borde leda till snabba isiga spår med klockrent klisterföre.
  9. Av vad jag känner till anges stavlängden i de flesta fall för hela längden. Rätt mig om jag har fel. Dock har ju nyare stavar bl.a. de från Swix ca 1,5cm ner till infästning. Äldre stavar och vissa modeller har ca 4cm ner till infästningen. Så köper man 150cm långa stavar är de egentligen oftast 148,5cm från spets till infästning. Men läs på vad som gäller för de du köper.
  10. Swix Quantum 3 går att få för ca 1000kr. Dock utan kontrollremmar. Själv har jag tre olika stavar, bl.a. Skistarts egna carbon-stavar. Men Swix-stavarna är bäst enligt mig.
  11. Ni som kör grepplinda till typ innebandyklubba eller badmintonrack. Avlägsnar man den slitna korken först? Eller tejpar ni utanpå korken?
  12. Om man tar Epoxylim, blir inte handtagen hala att hålla i då?
  13. Jag köpte ett par Swix Quantum 3 under förra säsongen och har kanske kört 20 mil med dem. Nu börjar korken på ena handtaget att nötas sönder, bl.a. längst upp. Har två andra par stavar, varav de ena har gått +150 mil och handtagen är fortfarande fina. Är det bara att köpa nya handtag varje säsong, eller finns det något sätt att få dem att hålla bättre? Alt. finns det något mer hållbart handtag som passar? https://www.swixsport.com/se/skidstavar/stavhandtag/handle-tcs-whitenature-cork-16-mm/
  14. Ni som kört ÖS. Vilket fäste gick ni på? Vill ha lite att gå på inför söndag, då jag nog kommer preparera skidorna hemma i Borås på fredag kväll. Ser lurigt ut på lördag. Det kan komma snö, men just nu säger prognosen bara mulet.
  15. Vad kan det bli för fästvalla på söndag tro? Just nu ser det inte ut att bli något mer snöfall. Några plus och sol på dagarna och rejält kalla nätter. Är det rent klister som gäller tro?
×
×
  • Create New...