Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

bojj

Members
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

bojj's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. På åsarna skidcenter säljer de denna staven på rea, vet ej om det gör det fortfarande.
  2. Hade lite funderingar själv på denna lösningen, men om ingen testat detta ännu om det ger skavsår i knävecken så tänker inte jag vara den första :) .
  3. Avklippta långkalsonger är helt klart ett alternativ. Har kollat lite efter 3/4 kalsonger men inte lyckats hitta någon i bra tunt material.
  4. Ja, det brukar bli en tunn långkalling under om det är kyligt eller vid blåst. Åker mest långa skidlopp och då chansar jag inte gärna med för lite kläder för att skydda mina ömtåliga delar, typ knäna. Dock så blir det ofta lite för varmt, på det hela taget.
  5. Hej! Jag tycker ofta att det blir alldeles för varmt med en långkalsong under skiddräkten, men vill gärna ha den extra isoleringen för knäna. Undrar om det är någon av er som använder typ separata knävärmare, eller något annat tips?
  6. Jo, det stämmer nog. Tror han bytte till fischer inför denna säsongen.
  7. Underbart att fis har Lex Mäki att luta sig tillbaka på ;)
  8. Perfekt att kunna dra igång en vasaloppssändning när man kör långpass på stakmaskinen .
  9. Att dömma av tävlingsjuryns beslut kan jag inte förstå annat än att finnens rätt att välja valfri koridor på upploppet, då han var först in, vägde tyngre än den regel du hänvisar till att han kan råka hindra en bakomvarande åkare beroende på sitt korridorval. Röte blev ju inte heller diskad när han gjorde samman taktiska manöver på Hellner i en annan wc stafett.
  10. Tycker att det va en taktisk triumf av finnen att välja korridoren till höger. Har uppfattade att ryssen också ville ha denna men finnen hade första tjing att välja.
  11. Skidan var uppmätt med en eiker när den köptes. Spannhöjden med full kroppsvikt på ena skidan var 0,37 enl medföljande etikett. När skidan nu mättes med ett 0.2 mm bladmått, 4 år senare kunde jag enkelt nypa fast bladmåttet. Min kroppsvikt är den samma nu som skidan provats ut för. Detta testet gjordes hos en handlare som också rådde mig att flytta bak rottefella bindningen max. Är det någon fler som har erfarenhet av att spannet säckar ihop på bara nått år och vad kan detta bero på?
  12. Hej! Jag undrar hur länge man kan förvänta sig att ett spann ska hålla på en klassisk skida. Suger Nomex kärnorna åt sig kondensvatten i skidan med åren och spannet säckar ihop? Eller håller inte materialet i stommen så speciellt länge? Anledningen till att jag frågar är för att mina 4 år gamla Rossignol Wcs x-ium som inte gått mer än 100 mil nu blivit allt för mjuka utan att jag sjäv blivit tyngre.
  13. Hej! Säljer 2 par Madshus remmar i storlek medium. Båda paren för 200 kr inklusive frakt. Remmarna passade ej min hand. Det ena paret är helt nytt och det andra lite använt. Se bild.
  14. Ser att xxl kränger alpina ccl marathon pjäxor för 1500kr. Verkar också vara en hyffsad affär.
×
×
  • Create New...