Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

boffi

Members
 • Posts

  280
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

boffi's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Dedicated Rare
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In
 • First Post

Recent Badges

 1. Jag har kört med Skigo fluorfritt i år. Har vallat före nästan varje pass med FFC Parafin och FFR pulver mest för att testa och lära mig och har även sicklat med Kuzmin sicklar beroende på snötyp och rotorborstat väldigt noga. Tycker att jag haft bättre skidor nu än med fluor men det kanske beror på strukturen och borstningen.
 2. Håller med. Jag körde stakmaskinsloppet och kom top 10 och klarade seedning till led 2 med god marginal. Men i led 2 på Vasaloppet skulle jag inte ha en chans. Kanske med isräls hela vägen till mora.
 3. Har också reagerat på det. Jag var på Vasaläger med Lager 157 för ett par år sedan och då tyckte Öyvind Moen Fjeld att mina stavar såg korta ut så vi jämförde dom och jag är nästan säker på (mins inte säkert, men mina var inte längre i alla fall) att hans var längre än mina trots att jag är ca 10 cm längre och kör med maxlängd på stavarna.
 4. Ja jag såg det vid ÖSS men det är lite sent då om det skulle visa rött. Skulle gärna testa hemma bara för att se att man skulle klara en kontroll vid ett lopp.
 5. Finns det någonstans där man kan testa sina skidor för att se om dom är rena. Tror jag såg i Mora vid ÖSS att det fanns på plats men det vore kul att göra en vallning hemma och testa att skidorna är rena från fluor.
 6. Körde på DP sprint som jag sicklat med Kuzmin plussickel och vallat med Skigo LDQ 3.0 parafin och pulver. Hade även rillat med rak 2 mm över hela skidan. Hade väldigt bra glid första halva och sämre sista halva med hade aldrig dåligt glid jämfört med dom runt mig.
 7. Kom i mål ca 2 timmar tidigare stakandes. Upplevde samma sak att det vart mycket sämre sista halva då man fick leta vart det var stavfäste uppför. Annars gick det bra att staka det var bara problem uppför på vissa ställen.
 8. Har roat mig med att göra en tabell över Skigos FFC Parafin och FFR Pulver enligt vad som står på förpackningarna. Jag såg då att LDQ 3.0 är den enda som det står <65% på i luftfuktighet. Alla andra står det 0-100% så den borde gå bort vid regn och blötsnö. Skigo_FFC_FFC.pdf
 9. Om man vallar med Skigos parafin på Vasaloppet. Ska man alltid välja LDQ 157 3.0 eller när ska man välja den istället för deras vanliga FFC parafiner? Läser man på Skigos hemsida så fungerar LDQ 157 3.0 i alla snötyper och temperaturen, så lite otydligt när man ska välja den istället för dom andra FFC parafinerna.
 10. Jag har också börjat att enbart använda Skigo och alltid grafit i botten. Har haft toppenskidor i år men det kanske är mer för att jag har sicklat skidorna ofta med olika strukturer och borstat väldigt noga vid vallning. Har även alltid lagt på pulver för att testa och lära mig dom nya fluorfria produkterna. Så egentligen kanske det är strukturen och borstningen som har gjort det mesta för glidet men det har fungerat mycket bra både i mycket kalla och kärva spår och även i blöta förhållanden. Det enda som jag inte testat är på riktigt skitig snö.
 11. Har använt Craft under flera år. Perfekt passform https://polder.se/craft-warm-mid-sock-2-pack-300500?childSku=300500-000 Men i år har jag börjat elstrumpor: https://polder.se/lenz-heat-sock-6-1-paket Dom är superdyra men väldigt smidigt att se batterinivån och även kunna stänga av eller ändra styrkan i telefonen med en app.
 12. Jag har en "Ryobi R18HG-0" och den fungerade kanon när jag använde fästvalla. Den värmen till 470ºC på bara 60 sek och det finns stora batterier men dom kostar ganska mycket. https://www.jula.se/catalog/bygg-och-farg/farg-och-fog/fargborttagning/elektriska-varmluftspistoler/batteridriven-varmluftspistol-010712/
 13. Ok då är dom nog för mjuka för dig som Crippa79 skrev.
 14. Vad för valla hart du satt på. Är det glid- eller fästvalla? Är det fästvalla så är det det som är problemet, det tar i. Din fru väger troligen mindre så då ligger inte fästvallan i snön. Och vad är det fört typ av vallningsfria skidor. Är det typ "fiskfjäll".
 15. Har ej provat men låter väldigt prisvärt om det som står stämmer. Även att man kan köpa lösa stavrör för 500 kr st
×
×
 • Create New...