Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

MrT

Members
  • Posts

    600
  • Joined

  • Last visited

MrT's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

  1. Det var väl inte så jag skrev eller? Var skrev jag något om skistar? Ja, ja man får väl räkna med ett drev om man skriver något som inte passar det allmänna grupprunket på detta forum. Men som jag skrev förut så är det min åsikt att en investerad kWh som kan hålla avfolkningsbygder under armarna är en bättre investering än att göra snö i Västra Götaland. Har varit med på detta forum sedan 2009 och förstår inte vad det är för jävla tonläge nu för tiden, en massa jävla påhopp och tråkningar för allt och inget! Ska inte störa er världsbild i fortsättningen.
  2. Tror du inte ullet är för fett för att vallan ska fästa i skinnet? Kanske bättre att gnida på ett tunt lager på skidan och polera in det efteråt?
  3. I Kungälv där jag håller till finns en konstfrusen bandybana som står och drar el hela vintrarna, trots att det vanligtvis regnar och är plusgrader hela vintern. Tråden handlar om tillverkning av konstsnö och inlägget ska ses som en reflektion mot den pågående energikrisen. Ska man välja mellan att släcka ned i bostäder, arbetsplatser eller idrottsanläggningar så kommer idrottsanläggningarna släckas först. Jag har väl inte ifrågasatt samhällsnyttan med att människor idrottar. Som jag ser det så är det bättre investerade pengar att lägga konsnö i Värmland eller norr över och hålla avfolkningsbygder vid liv än att lägga en kilometerlång slinga i södra Sverige som troligen regnar bort innan säsongen är över ändå.
  4. Man får väl se på samhällsnyttan och var elen behövs bäst. En skidanläggning som kan förse hela orten med jobb har mer "existensberättigande" än en anläggning som producerar snö åt vasaloppsnördar i Västsverige. Har ingen aning hur mycket en snökanon drar, du får söka på nätet.
  5. Man kan ifrågasätta om inte snöproduktion borde vara förbjuden under rådande elbrist. Samhället riskerar att behöva släcka ner, då ska man inte slösa på energin. Kan köpa att jobbskapande skidanläggningar gör det, dock inte snötillverkning i typ Borås eller liknande.
  6. Säsongspremiär i Mattila igår. Mellan 15-20 cm snö och spårat 4,5 km med pistmaskin på en skogsväg. Lite genomslag men bra spår med tanke på snömängden. Ingen tjäle i backen, får se om snön ligger kvar för vintern.
  7. Biltema säljer ett tvåpack rollerset i mohair för 39,90....jag ser inte priset som något problem. Finns många skidsaker som kan ersättas med likvärdiga produkter för en bråkdel av priset. Finns säkert trådar om detta.....i annat fall borde en sådan tråd startas.
  8. Helt rätt! Ryssland ska ha samma bemötande som Sydafrika hade under apartheid. Viktigt att göra en stark markering att världen står enade även med tanke på Kinas aggressiva hållning mot Taiwan. Världen står väl inför tillräckligt stora utmaningar utan att man ska behöva starta erövringskrig? Trodde detta hörde till 1800-talet!
  9. Nu är det bara en månad kvar tills jag (eventuellt) kan börja använda mina gamla loppis-träskidor igen, brukar börja och avsluta säsongen med dem. Ålder okänt, troligen från 60-talet. Bambustavarna var lite korta så jag köpte ett par bambupinnar på Hornbachs trädgårdsavdelning och flyttade över truga mm. Det räcker med 4-5 cm på grusvägarna för att kunna ta en skidtur. -Snart är den långa väntan över!
  10. MrT

    Kraftstaven

    Antar att stavlängdsregeln varit negativ för kraftstaven. Jag minns att den kändes både vindkänslig och vinglig och att det var därför jag själv tröttnade på dem. Stavarna jag fått tillbaka är i en "tillåten" längd för mig. Ska börja åka med dem i denna längd och se vad jag tycker. Tar till mig tipset med skateskidor. Det ser härligt ut när man ser nån som behärskar tekniken. Nu när Öppet Spår måndag är möjlig att skejta så kanske det kan bli en morot att jobba mot denna vinter, ska se vad kroppen tillåter. Återkommer eventuellt med lite mer ovetenskapliga stavtester i vinter.
  11. MrT

    Återkomst

    Välkommen åter! Första inlägget.......nu får vi se hur lång tid det tar tills du återigen toppar inläggslistan.
  12. MrT

    Kraftstaven

    Roligt att läsa en tråd från Skidforums glansdagar, -vilket engagemang man hade på den tiden! :D Allt har sin tid och numera har ambitionsnivån sänkts betydligt för egen del, skidor blir det dock en hel del på vintrarna. Efter att själv använt Kraftstaven under åren 2010-11 så sålde jag dem till en god vän som i sin tur haft dem ståendes i ett förråd största delen av tiden. Nu 10 år senare så köpte jag tillbaks dem av honom för att se ifall jag kan få ordning på diverse gubbkrämpor i axlar och handleder. Är det någon på forumet som använder Kraftstaven längre? Jag kanske ska lägga ut nya stavtester i vinter. Denna gång där jag mäter hur värk i axlar och handled varierar med olika stavar.
  13. I den mån jag anmäler mig till något lopp under vasaloppsveckan 2023 så kommer jag vänta in i det längsta. Det går inte att lita på vad Vasaloppet skriver och vad man betalt för i sin anmälan. Jag tänker inte betala ytterligare en dyr anmälningsavgift för att sedan stå och byta om på en parkeringsplats efter loppet.
  14. Personligen tycker jag det är för tidigt att släppa restriktionerna under rådande höga smittspridning. Nu är dock detta bestämt på nationell nivå och det är upp till oss alla inklusive Vasaloppet att gilla läget. Jag misstänker också att man blir tvungen att gå till tennishallen. När jag anmälde mig var upplägget transport till duschen inte att gå en kilometer i kalla kläder. Jag hade aldrig anmält mig om detta fanns med i inbjudan. Ska kontakta Vasaloppet igen och höra vad de planerat.
  15. Skickade en fråga till Vasaloppet angående avsaknaden av ombyte och dusch nu när övriga Sverige avslutat alla covidrestriktioner. Fick svar att de jobbar med dessa frågor och kommer ut med mer information inom kort.
×
×
  • Create New...