Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Torwald

Members
 • Posts

  176
 • Joined

 • Last visited

Torwald's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In
 • Conversation Starter
 • First Post

Recent Badges

 1. Det går att ta bilen till starten och en taxi från Moraparken tillbaka till Oxberg efter målgång för att hämta bilen. Det har jag gjort något tidigare år. Delade taxi med några jag hittade i omklädningsrummet, blev inte farligt dyrt. Alternativt samordna logistiken med någon och använd två bilar och åstadkom samma sak...
 2. Jag hade ju inte din adress... Men nu har du mail.
 3. Då får du skicka ett mail via skicka meddelande-funktionen så jag får din mailadress :)
 4. Jag har 2011 om någon vill ha! Dropbox fungerar inte för mig, men kan gärna maila.
 5. Vad hittar ni det fantastiska priset på CT1? Eller menar ni CT2? Vad jag kan se kostar CT1 2500...
 6. En teori som inte stämmer tyvärr, vi har räknat på den många gånger, längdskillnaden på grund av kuperingen på VL jämfört med om loppet skulle varit platt rör sig om enstaka 10-tals meter. Okej! Om man ska vara sån så finns det ju faktiskt ännu mer felkällor. Klockan ska ju egentligen kompensera för att du rör på armarna, men vet hur exakt den kompensationen är? Den är väl kanske dessutom optimerad för löpning och åker man längdskidor drar man ju händerna långt mycket mer fram och tillbaka än vad man gör när man springer - hur många meter extra blir inte det om det blir fel? Angående att 90km avser kortaste vägen och att man inte genar i kurvorna, som jag skrev tidigare, och att någon skrev att de inte har så stor betydelse på ett så rakt lopp, så tror jag ändå det har viss betydelse. En som gått in i detta i stor detalj är "DC Rainmaker" Ray: http://www.dcrainmaker.com/2009/03/racing-line-understanding-how-courses.html Nåja allt detta är ju bara teorier. Enligt min Garmin 310XT var loppet 91.07km från mitten på led 5!
 7. En annan möjlig felkälla är att en backe sett från himlen är kortare än att åka den på marken. Jag skulle tro att detta kompenseras för automatiskt, men GPS-höjddatan är inget vidare tyvärr. Förmodar att detta blir bättre med klockor med riktig höjdmätare, typ 910XT. Detta är endast en teori dock.
 8. Jag ber att få återkomma, jag fick också 91 komma något. Typ 91.2. Startade strax bakom hälften i led 5.
 9. Jag tror distansen 90km stämmer väldigt bra. Dels startar ju de flesta ganska långt från startlinjen och dels avser distansen "kortaste vägen" och man genar ju faktiskt ganska sällan i kurvorna. Sist men inte minst diffar ju GPS-mätare +-1% ungefär, och det blir ju ganska mycket på 90km.
 10. Skickade iväg en beställning i morse' date=' hoppas jag hinner få det i hyfsat god tid innan VL! Lär ju göra minst en halvtimmes skillnad med CT1 istället för halvtunga Oneway...[/quote'] Minst... Längdåkning är ju en prylsport av rang. Börja med rally om du vilka meka mer. Fick mina prylar idag! Tog några dagar innan jag fick betala då deras fakturakille inte var på plats. De skickade dock omgående när jag betalade, och fick det på dagen 7 veckodagar efter utskicket. Det var väl helt ok! Finfina stavar, och det blev väl under 1200 för CT1 inklusive frakt (totala fraktkostnaden var 30 EUR, men vi var ett litet gäng som beställde saker). Beställde även Swix Marathonvalla, den ska bli intressant att testa. Vasaloppsduglig kanske?
 11. Det beror väl på hur träningsvan man är, men är man hyfsat van vid att träna borde ju inte 5 nätter emellan vara för lite. Om man nu kan räkna natten till söndag... :)
 12. Kan bekräfta att det var mycket utplockat förra veckan. Det måste vara påfyllt. Känns ju som att det är nyproducerat, och blir såklart skeptisk inför att det är "the real deal". Är det ingen som köpt de röda CT1:orna från Oslo Sportslager?
 13. Såg det! Någon skillnad på de röda och "årets" svarta?
 14. Skickade iväg en beställning i morse, hoppas jag hinner få det i hyfsat god tid innan VL! Lär ju göra minst en halvtimmes skillnad med CT1 istället för halvtunga Oneway...
×
×
 • Create New...