Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Sverige jagar guld i femmilen


Skidforum.se

Recommended Posts

http://www.skidforum.se/img/hellner.jpg

 

HELA DENNA TEXT ÄR EN ANNONS FRÅN BET365.COM. Tidigt på söndagsmorgonen går herrarnas femmil av stapeln och Sverige med Marcus Hellner i spetsen jagar då ytterligare medaljer under årets OS i Sochi. Men även om Hellner är vårt största hopp så lurar även Johan Olsson bland de favorit-tippade och går allt vägen kan det återigen bli dubbelt svenskt på pallen.

 

Det svenska skidlandslaget har stått för ett fantastiskt OS såhär långt. I skrivande stund är det de enda som tagit våra guldmedaljer och båda kom i den största lagtävlingen, det vill säga stafetten. Damerna började med att sätta ribban efter att Charlotte Kalla stått för en otrolig upphämtning när hon på sista sträckan tog in hela 26 sekunder för att segra. Det loppet är något som det kommer pratas om i flera år framöver eftersom det är en så stark insats att det egentligen inte borde ha gått. Vem minns inte bilderna på när ledarna ängsligt slängde blickar bakåt i spåret bara för att se att Kalla kom närmre och närmre i ett ursinnigt tempo.

 

Därefter var det herrarnas tur att gå in i stafetten och som de gjorde det. Om damernas insats hade en bragdavslutning så hade herrarnas en dominans av hela laget. Det började dock tufft när Lars Nelson tappade skidan och ramlade i inledningen av sin sträcka. Men han visade att det inte skulle stoppa honom och han åkte ikapp och hade dessutom tagit upp Sverige i ledning inför den andra sträckan – en enormt stark insats med tanke på den tuffa starten. Därefter åkte Daniel Richardsson och Johan Olsson stabilt och såg till att Marcus Hellner hade ett bra utgångsläge inför den sista etappen. Hellner som visade mycket god form ångade på och Sverige vann till slut med 27 sekunder ned till tvåan Ryssland, Hellner kostade till och med på sig att åka den sista biten med en svensk flagga i ena handen.

 

Men även om Sverige redan stått för två bragdlopp i stafetten så är det klart att vi ska sikta in oss på mer. Femmilen är den tävlingen som många anser vara den viktigaste att prestera i och visst vore det kul att få knäppa norrmännen på näsan även där. Sveriges största hopp är självklart Marcus Hellner men även Johan Olsson kan utmana om guldet och han har faktiskt glömts bort endel i medierapporteringen. För den som är intresserad av betting så har Marcus Hellner ett odds på 8.00 hos bet365. Johan Olsson ger 10.00 gånger insatsen medan den största favoriten är schweizaren Dario Cologna till oddset 3.25.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...