Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Köp av fjolårsmodeller på stadium och Intersport?


Ohls

Recommended Posts

Såg att både stadium och Intersport säljer ut skidor nu. På stadium har de carbonlite(carbon cl plus nis) för ca 2500:- och Intersport säljer ut rcs cl (carbonlite??) för ca 1500:- exkl. bindning, men skidorna är 1 eller 2 säsonger gamla. De är isf inte årets modeller.

 

1. Hur kommer de sig att de har kvar så gamla skidor?

2. Bör man anta att de är skidor som är ratade av större skidsäljare som hamnar hos stadium och Intersport? De sägs att de större skidsäljarna på nätet skickar tillbaka ca 10-20% till tillverkaren, och dessa bör ju hamna någonstans?

3. Hur är säljarna på butiker som Intersport och stadium? Kanske bättre att köpa på nätet och låta skiselector välja skidor åt en, än en säljare på sådana kedjor?

 

Hur ser ni på att köpa skidor i sådana butiker?

Link to comment
Share on other sites

En generell regel: Köp inte skidor på rea på våren. Man skall ha väldigt tur för att hitta något bra som passar. Om du nu inte är ute efter skidor att träna med i sämre spår. 

 

Vårrean är däremot den bästa tidpunkten att köpa annat skidrelaterat som pjäxor, stavar, vallor mm. 

 

För att svara på dina frågor:

1. De har av nån anledning blivit kvar i hyllan. I bästa fall pga dålig efterfrågan efter en snöfattig vinter, men oftast pga att spannet inte passar någon.

2. Nej, så behöver det inte vara. Pölder sprider rykten om att skidor som han ratat hamnar hos kedjorna, men tror inte så mycket på det snacket.

3. Kedjorna kan ha riktigt bra säljare. Beror på butik. Men ofta är ju en specialistbutik bättre oberoende om den är på nätet eller ej.

Link to comment
Share on other sites

Kan man tillräckligt mycket för att kunna plocka ut skidor själv eller i alla fall tillräckligt för att bedömma säljarens kunskaper så går det definitivt att fynda på rea. Allra helst om man är exempelvis kort och tung eller extremt lång och smal så att man behöver skidor i ytterligheterna av hårdhet i förhållande till längd. Precis som alla andra saker som har storlekar så blir ju de ovanligare sorterna kvar oftare än de vanligare.

 

Är det bara några enstaka par kvar av någon sort trots att de varit nersatta i pris länge bör man väll dra öronen åt sig, för då är det nog något fel på dom, om dom nu inte är extremt hårda eller mjuka, men att en enskild butik skulle fått in säg 30 par sekunda skidor ser jag som orimligt. Då har nog någon beställt för mycket. Det händer ju också att tillverkarna tömmer lagret och säljer av skidor väldigt billigt inför något modellbyte. Inte minst Pölder brukar ju sälja sådana partier...

 

Själv har jag nog aldrig betalat fullpris för ett par skidor. Köper alltid på rea. Skulle aldrig komma på tanken att köpa skidor som jag inte fått känna på själv innan köp.

Link to comment
Share on other sites

intressanta teorier.

jag var förbi en stadiumbutik här om dagen och pratade med en säljare. han gav inget större förtroende och jag skulle hellre lite på mina egna kunskaper än hans!

Tycker generellt de känns som att jag skulle lita mer på en skiselector än både deras och mitt omdöme när de handlar om att välja ut ett bra skidpar.

Link to comment
Share on other sites

visst det finns väl mindre urval på våren, MEN; om man hittar ett par med rätt spannhöjder o tryckpunkter/glidzoner man vill ha, så varför inte.

 

Säg mig vem som har kunskapen att gå in i en butik och skilja ut ett bra par från ett dåligt. - de finns säkert, men de är nog inte o plockar ut i de butiker vi handlar i såväl höst som vinter samt vår.

 

Såklart det finns utmärkta par på våren, på samma sätt som under hösten, början på vintern.

Link to comment
Share on other sites

Jag har köpt många bra par på rea. Senast ett par nya Rossignol wcs c2 för 800kr. (Tidigare pris 5500kr) Och för ett år sedan, ett par Madshus nanosonic rugg (zero) nedsatta från 4795kr till 1495kr. Och då tjatade jag ändå till mig en gratis slip för det priset. ;). Superbra ruggskidor rör mig. ;) Klart det går att fynda! Bra är väl dock om man inte är helt novis.

(Hur skulle man annars ha råd med alla skidor...) ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...