Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Lista över ok eller bra rullskidsrutter i Göteborg 2016


vasajohan

Recommended Posts

Definition för bra menar jag är

- säkerhet (lätta backar, inga bilvägar, snälla korsningsr, vindskydd)

- flow (få farthinder bred bana osv så man inte behöver sakta in ofta utan kan mata på)

- sträcka (lång sträcka så man slipper stanna och vända för ofta)

Link to comment
Share on other sites

Appropå Angered-Sjövik är det raka fina backar som man kan glida ner för med PU hjul eller behöver man kunna bromsa bra?

Raka fina backar ner från Gunnilse till Linnarhult. En liten krok genom en tunnel från Eriksbo ner till Lärjeholm.

Tre bra anslutningar/avkrokar till Västgötabanan är Angeredsbron (för mig som kommer från Hisingen) och ner bakom Angereds Arena (utför men brett), Mellbyleden bakom Bergsjön (helst sydlig riktning om man inte har Kamikaze-drömmar på Bergsjövägen ner till Gråbovägen, Partille och över Lexbydalsvägen till Rågården på Gråbovägen. Längre ut kan man även åka från Gråbo över till Stenkullen och glida runt i Floda-Lerum samt ansluta tillbaka till Jonsered på landsvägen.

Link to comment
Share on other sites

Den gamla tråden kan vara bra men helst vill man ha färsk information hur det är i år också. Vägarbeten kan ju förstöra en runda helt genom att man tvingas ta omvägar som inte är körbara för rullskidor

Hisingen (my hood) är grymt med många belysta cykelvägar. Brukar plöja ut längs Björlandavägen och sen beroende på humör köra över Länsmansgården eller Volvo, vidare ut och runt Torslanda, tillbaka från Björlandarondellen till Tuve-fabriken och Tuve. Även hamnen och längs norra älvstranden finns fina stråk, men de bli lite upphackade in mot stan.

 

Har en gång testat att åka från Alvhem ner till Göteborg längs E45 och det är fint i början och genom småsamhällena, men närmare Göteborg blir det lite tradigt förbi Agnesberg, Marieholm.

Link to comment
Share on other sites

Åkte Västgötabanan idag Gunnilse - Gråbo tur och retur. Den var riktigt bra och skulle ha varit perfekt när de fixat till ett 2 km långt segment öster om Björsared där det var grus cykelvägen, vilket är jobbigt med PU hjul.

 

Dessutom lågtrafikerad, relativt lite möten.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...