Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Medaljtid i vasan


Axel

Recommended Posts

Vad kan man anta om 2006 års medaljtid? Tror ni att chanserna (risken!) för en snabb vinnartid ökar nu då vasaloppet har världscupsstatus. Det skule ju inte vara bra för oss som ligger och nosar på medaljen!

Mycket beror så klart på vilka förutsättningar som gäller tävlingsdagen (före o s v) men jag tänkte att kanske taktiken hos långloppsspecialisterna förändras då det tillkommer en hel massa duktiga åkare, vad tror ni?
Link to comment
Share on other sites

jag tror inte att det kommer gå fortare än tidigare år.... Tror inte att dom som satsar på den traditionella världcupen kommer att satsa på vasan lika mkt som dom riktiga långloppsrävarna, Rezak, Olle, Svärd, J Aukland mf. Därför kommer segraren att vara bland dom rutinerade....

Peter Göransson körde ju på 3,38,57 och då låg medaljtiden på 5,27...om jag räknat rätt?
Link to comment
Share on other sites

Världscupstatusen kommer knappast att påverka vinnartiden. Den "vanliga" långloppseliten kommer att vara med där framme och jag tror att en långloppsspecialist kommer att vinna.
Eliten i den vanliga världscupen fokuserar på [i]OS[/i] medan Vasaloppet är och förblir det största enskilda loppet (och målet) för långloppsspecialisterna ...
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...