Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Stenslipning innan Vasaloppet?


Snefald

Recommended Posts

Hej,

 

Jag är en rätt dålig skidåkare (åker vasan på 11-12 timmar) med låga kunskaper om vallning, slipning, glid och annat. Nyligen upptäckte jag att jag lyckats repa belaget på mina skidors glidyta och jag har inte kunnat komma åt att lämna in skidorna på stenslipning här på hemmaplan. Dock kommer jag komma fram till Mora vid 11:30 imorgon (lördag), så jag tänkte kolla om någon har några bra tips.

 

Jag brukar alltid lämna in skidorna för vallning hos Vasasvahn och läste att de skulle behövt skidorna 10 dagar innan för att hinna stenslipa. Så min fråga är helt enkelt om någon av er känner till något bra ställe i Mora som både stenslipar och vallar, alternativt stenslipar så fort att jag hinner lämna in dem för vallning efteråt?

 

Stort tack på förhand!

Link to comment
Share on other sites

Tycker inte du ska kasta bort pengar på en stenslipning då det inte kommer ge dig något bättre glid på Vasaloppet. Reporna ser ut att vara mest längsgående och kommer inte påverka mycket. Se till att du inte har några vassa grader som sticker upp. Försök sickla bort, gärna med en stålsickel om du har, innan du vallar. Om du lämnar in skidorna på vallning kan dom säkert fixa detta.

Själv skulle jag aldrig stenslipa skidorna dagen innan ett Vasalopp då jag fått för mig att man kan behöva åka några mil och valla om skidorna ett par gånger innan man får fart på dom.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...