Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Provning av utrustning


Volevodin

Recommended Posts

Jag tycker det är till stor hjälp att hitta rätt utrustning, om man får möjlighet till utprovning tex pjäxor. När det gäller rullskidor har ju en del butiker möjlighet att testa före köp antingen direkt vid butik eller på speciella provningsdagar, tyvärr hade den möjligheten försvunnit hos Rullskidspecialisten i samband med övergången till webbutik.

Link to comment
Share on other sites

Alltid tråkigt när fysiska butiker försvinner men jag tror att jag förstår problematiken.

Vi kunder provar gärna men betalar lite för möjligheten.

Jag är likadan, provar gärna och köper sedan i den fysiska butiken en produkt.

Sedan kan man handla på nätet nästa gång när man vet storlek och tänk...

 

Så flera besök och flera inköp fysiskt men ännu fler på nätet. Där finns han kvar :)

Nu var ju denna butiken inte den närmaste för mig så tyvärr inget besök i den, tråkigt att den försvinner jag hade faktiskt tänkt att få ihop nästa Skåneresa med ett besök men det blir få sådana Skåneresor tyvärr.

 

Men jag hoppas att webbutiken går bra, konkurrens är bra!

Link to comment
Share on other sites

Jag har full förståelse för att den fysiska butiken stänger, då det innebär stor bundenhet att ha öppet vissa dagar och tider. Det jag tycker är synd att inte testmöjligheten för rullskidor behölls vid vissa testdagar eller efter bokning, men det har väl en förklaring.

 

Sen tar du upp ett förhållande som inte är helt ovanligt, nämligen att man går in i en fysisk butik och provar en vara och sen köper på nätet till ett billigare pris. Men det beror på vad det är för butik och vilken service de erbjuder. Jag kan mycket väl tänka mig att gå in på XXL och prova en vara och inte köpa, men aldrig hos  seriösa handlare som Rullskidspecialisten, Pölders sport, Skistart mfl. Jag tycker det är självklart att får man bra service av kunnig personal, så handlar man där.

Link to comment
Share on other sites

Nja, jag menade nog att jag inte provar för att sedan köpa på nätet. Provar jag så köper jag eller låter bli, XXL eller annan butik gör ingen skillnad för mig i det avseendet.

Men nästa gång när jag slitit ut skon, byxan så kan jag handla på nätet. Skidor aldrig på nätet... enbart över disk för min del.

Link to comment
Share on other sites

Möjlighet att prova tycker jag är A och O! Har under många år varit ivrig alpin åkare, och jag sträcker mig så långt att jag skulle aldrig köpa varken skidor eller pjäxor utan att få provåka dessa. Jag är däremot inte lika noga på min längdutrustning. Vad jag däremot är noga på är rätt utrustning anpassad för mig, och framförallt den personliga kontakten. Så att jag har en fysisk person att "ta tag i" när saker inte funkar som dom ska. Det är viktigt! Min senaste investering var nya löparskor, som jag garanterat kunnat köpa billigare på nätet. Känner därför sorg när jag läser att en så pass etablerad butik stänger igen den vanliga (om man kan säga så idag) butiken. Hoppas fler tänker som mig i framtiden och gynnar "gammelhandeln"!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...