Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Spann på skinsskidor barn/junior


Climb_76

Recommended Posts

Har köpt nya skinsskidor till både min 8-åriga dotter och 11-åriga son.

 

Köpte Atomic Skintec 168cm till sonen, och uttagna på 36 kg. De har ett tydligt spann så som på en vuxenskida. Inte provåkta än, men de verkar bra.

 

Till dottern blev det Rossignol Speed Skin 140cm, inte uttagna för någon speciell vikt. Dessa trycker man ihop med enbart några kilos tryck. Nyper ihop dem lätt med tummen och pekfingret när man håller dem mot varandra. Spannet är alltså obefintligt och skinnet kommer att ligga i hela tiden. 

Görs enklare barn-skins-skidor så här, eller är det fel på dessa? Har inte provat dem än, och är tveksam till att de ska bli roliga att åka på för 8-åringen. Har ni några tips?

Link to comment
Share on other sites

Hej.

Dottern fick fisher twinskin förra vintern, de är också väldigt mjuka som du beskriver. Handlade från skistart och de är uppmärkta som vuxenstkidor därifrån, klisterlapp med uppmät vikt. De tog kontakt med mig efter beställning och undrade om de fick gå upp i längd på skidan eftersom de hade svårt att hitta skida med rätt styvhet och spann. Så det tyder ju på att de åtminstone satte ned lite jobb på att mäta och hitta skidor åt flickan.

 

Skidorna funkar utmärkt, men de är som du säger väldigt mjuka. Och så värst mycket sämre glid än gämnåriga med vanliga skidor har hon nog inte.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...