Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Nortug


Goldrush

Recommended Posts

Brukar man verkligen göra husrannsakan hos simpla rattfyllon? Det låter lite märkligt i mina öron. Kan det finnas någon annan anledning till att polisen gjort husrannsakan, något som Petter väljer att utelämna? 

Hur som helst, nu är det andra gången som han trillar dit med att köra bil onykter. Och precis som vanligt så är han väldigt ledsen, ...jodå, ledsen att han åkt fast. 

Nu ska han väl gråta ut i någon morgonsoffa och göra en symbolisk sväng på något "behandlingshem"? Tyvärr tror jag inte att man kan bota idioti. 

Link to comment
Share on other sites

Ja, husransakelse er ganske vanlig prosedyre i slike saker, dvs. når narkotika er involvert. Her kokain.

I Sverge gör man bara husransakan vid brott där fängelse finns med på straffskalan. Kanske blir det att skaka galler för Thuggen den här gången? 

 

Sen kan jag tycka att husrannsakan låter överdrivet. Polisen borde ha tillräckligt med bevis för brottet som sådant när de tar killen på bar gärning med att köra nästan 170km/h med narkotika i blodet. 

 

Sedan är det intressant att se hur media i Sverige rapporterar om det hela. Med rubriker som "Northug fast för narkotikainnehav". Väldigt mycket fokus ligger på att han haft lite charlie hemma. Vem bryr sig?

Det man BORDE uppröras över är väl att han återigen satt sig bakom ratten och kört oerhört vårdslöst (hänsynslöst), samtidigt som han är substanspåverkad?! Idioti!

Link to comment
Share on other sites

Selvfølgelig helt enig i at det er fullstendig idioti. Det er svært provoserende når noen kjører bil i ruspåvirket tilstand, attpåtil i 168 km/t. Man har ingen rett til å sette andre i fare på den måten.

 

Når en er mistenkt for bruk av ulovlige substanser, som kokain, kan det utløse husransakelse fordi det da ofte vil være mer å finne der og avdekke flere eller større lovbrudd. Man må se det i lys av det, ikke som bevis for selve hendelsen på motorveien.

Link to comment
Share on other sites

Har ni läst hans bok - det har jag. Hade tänkt att recensera den här på skidforum, men nöjer mig med ett svepande utlåtande. Om man läser hans bok så inser man att för att han skall känna mening med livet måste han känna ett driv att ta sig uppåt. Fram till rattfylloskandalen hade hans liv präglats av att genom en otroligt hård träning ta sig upp till toppen och bli världens bästa skidåkare, vilket han också lyckades med tack vare sin okuvliga vilja. Väl däruppe tappade han motivationen och började festa med kompisar vilket slutade i med bilkraschen. Då var han nere på botten, men lyckades ta sig upp och firade stora triumfer i Falun, vilket var hans revansch. Efter det fanns inte motivationen kvar och han blev en medioker skidåkare, vilket ledde till att han slutade.

Jag tror helt enkelt att han känt livet efter "skidåkarlivet" tråkigt och meningslöst och att det är därför han spårat ur ännu en gång. Därmed har han fått en anledning till att jobba på att återupprätta sitt rykte och få tillbaka folkets kärlek. Återstår att se om det norska folket förlåter honom ännu en gång eller om detta var en gång för mycket ?

Hur är inställningen till hans senaste skandal hemma i Norge ?

Link to comment
Share on other sites

Efter att ha lyssnat på presskonferensen har blivit mer stärkt i min uppfattning att Petter saknat spänning i livet och därför tagit kokain eller kört superfort i sin sportbil. Han säger att han måste få ordning på sitt liv efter fängelsedomen och skall få hjälp av bla Olympiatoppen.

Men jag tror han trillar dit igen, om han inte skaffar sig en sysselsättning som ger den spänning som skidåkarlivet gav. Mina förslag är bergsklättring eller racerkörning, som skulle kunna ge honom den kick han saknat.

Link to comment
Share on other sites

Thugface kanske kan starta ett rockband och sjunga covers på låtar som ”Lucy in the Sky with Diamonds”, ”Purple pills”, ”Move that dope”, ”Can’t feel my face”, ”I want a new drug”, etc. Som rockstjärna är knarkandet acceperat och skulle lösa hans problem på ett enkelt och elegant sätt.

 

Eller som Bob Dylan uttryckte det:

 

” Well, they'll stone you when you're trying to be so good

They'll stone you just like they said they would

They'll stone you when you're trying to go home

And they'll stone you when you're there all alone

But I would not feel so all alone

Everybody must get stoned”

 

Kanske dags för lite skidåkarpoesi Volevodin?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...