Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Köpes - Rullskidor SkiGo XC Carbon Classic


Magnus1969

Recommended Posts

Vad skall du göra med dem - får dem att gå rakt ? Jag köpte ett par, men de drog snett något så förskräckligt, så jag sålde dem.

Jag som hade sneglat på dem för jag är ute efter ett par som går sjukt rakt. Har problem med ena foten så jag tänkte se om det blir enklare med ett par andra rullskidor. Men då är inte dessa ett alternativ antar jag?

Link to comment
Share on other sites

Jag som hade sneglat på dem för jag är ute efter ett par som går sjukt rakt. Har problem med ena foten så jag tänkte se om det blir enklare med ett par andra rullskidor. Men då är inte dessa ett alternativ antar jag?

Det är tyvärr inget jag skulle råda att köpa. Det finns uppenbarligen för mycket tveksamheter i produktionskontroll som påverkar åkupplevelsen. På mitt par en skev stomme(vriden i längsledd), gafflarnas design ger också för dåligt stöd i passning mot stommen så att de kan vridas uppåt något ur sitt tänkta läge. Drog snett är väl bara förnamnet...

Sen hjulen....ett mardrömskapitel i sig. På första uppsättningen 3:or så var den svarvade lagerbanan något för grund så att när hjulen skruvades ihop och muttrarna drogs åt så tog det inte stopp mot axelcentrum(vilket är tanken med konceptet), utan istället blev det då lagret som fick ta upp spännkraften. Hjulen roterade knappt....

 

Sedan har jag ändå envisats med skidorna och beställt hjul vi flera tillfällen. Varje gång är det nåt nytt som ändrats i axlar eller brickor och Swenor/Elpex-klass är det inte ännu på spel och passningar.

 

Men jag lyckades fixa mina skidor till slut och tycker de är helt underbara att åka på efter det. Stommens egenskaper och längden på rullskidorna är nog nyckeln till det. Framförallt fina för diagonalträning i långbackar.

 

Min koncept för renovering:

Demontera gafflarna och kasta bort gafflarna som sitter fram(de med borrade hål). Köp två nya bakgafflar(med slitsade hål) och återmontera samtliga med plastbäddningsmassa(dyrt och superbra medel). Efter ett dygns vila så kan gafflarna demonteras och en perfekt avgjutning för gafflarna sitter fast på stomändarna. På med gafflarna igen och dra åt bultar. Lägg skidorna på plant underlag och mät upp vridningen i stommen vid botten på gafflarnas hålslitsar. Lägg vid behov på plastbäddningsmassa som får härda och/eller fila litegrann och sedan har man ett par raka skidor som är redo för hjulmontering.

 

Införskaffa axlar från Swenor Fiberglass som har samma nominella mått som SkiGo, men är mycket bättre tillverkade. Dessa kan användas ihop med SkiGo´s hjul och gavelbrickor. Ja, förutom såna dåliga hjul som mina första 3:or som måste kastas. Man kan även köra med hjul från Swenor, AE och förmodligen fler fabrikat, så länge man använder SkiGo´s gavelbrickor och Swenor´s axlar. Jag monterar alltid backspärrhjulet fram eftersom jag tycker det gynnar diagonalåkningen, vilket är möjligt eftersom det nu sitter lika gafflar baktill som framtill.

 

Japp, svårare är det inte ;) 

 

Så är det någon som tröttnat på sina skidor så kan jag vara intresserad av att köpa till rätt pris.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...