Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Vauhtis åldersgränser


Frazzi

Recommended Posts

Någon som testat vauhtis nya K-Line?

 

http://www2.vauhti.fi/productImages/K8.jpg1228075162.jpghttp://www2.vauhti.fi/productImages/K12.jpg1228075190.jpghttp://www2.vauhti.fi/productImages/K15.jpg1228075238.jpghttp://www2.vauhti.fi/productImages/K18.jpg1228075278.jpg

 

Jag tycker att de har haft bra fantasi när de namngett serien. K-15 står det nämligen på filmer som är förbjudna för barn under 15 år i Finland. De övriga siffrorna i serien är också typiska filmåldersgränser. Nu vet jag inte om det här är tanken bakom men jag tycker att det är bra att man kan relatera till något. Finns alldeles för mycket special, extra, racing, vr hit och vf dit i vallavärlden.

 

Nåja, till det väsentliga. Är det nån som testat??

http://vauhti.fi/service.cntum?pageId=135187

Link to comment
Share on other sites

Motsvarar K 12 tidigare Aluminium. Det har jag lite dåliga erfarenheter av då jag använde den i finkornig nysnö strax under noll. Den bromsade något enormt, sen läste jag att den alltid skall täckas.

Om K 18 motsvarar Moroten är den en klassiker, som jag lagt ovanpå Vauhtis grundvax (som också är en klassiker) många gånger bla VL. Däremot har jag inte hittat ngt bra användningsområde för tidigare Lila 0- 2, däremot har Pink varit bra. Om K 15 motsvarar Rode Multigrade borde den vara ett bra alternativ. Röda burkar av alla de märken har funnits i min vallabox, men använts ytterst sällan, är K9 ett nytillskott i den familjen kommer jag ej fundera över den - klistervax el klister brukar ersätta röd burk.

Link to comment
Share on other sites

Körde på K-9 och k-12 under mellandagarna uppe i norr. K12 fungerade mycket bra vid stigande temperatur (-15 på natten och +2 kl 10). När snön på eftermiddagen började bli fuktig lade jag på K-9.

 

Vid scandinavia cup körde Vauhti på K-15 täckt med K-18 och verkade fungera bra vid -12 och gammal snö.

 

K-18 är inte sama som morot men ganska närä.

 

I dagens tävling körde jag med Start Wide blandat med K12 vid -1 och kanonsnö som ännu var ganska fuktig. Alternativet var Wide+VR60 och skillnaden var minimal (och berodde säkert mera på skidparet).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...