aolsson Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 Jag har aldrig stålsicklat! Men nu är det dax att fixa iordning mina träningslaggar! Hur gör man vad ska man tänka på mm? Mina träningslaggar har stenslipats 2 ggr men nu är dom lite nerkörda av repor o dyl. Tips önskas! //Olsson
finn2 Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 1 ha en stabil sikel typ rodes på skistart.com precis som när du siklar med plast sikel frammifrån och bakåt. du kan ta stöd med fingarna mot sidorna på skidorna för stabilitet. svårare är det inte.
aolsson Posted January 30, 2006 Author Report Posted January 30, 2006 Sk aman trycka hårt? Hur länge.... Hyvlar man belaget typ?
aolsson Posted January 30, 2006 Author Report Posted January 30, 2006 är det ett alternativ till stenslipning?
canyon Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 Stålsickling - alla skidor Kontrollera att sickeln är vass och inte skadad. OBS. Att sickeln är vass är mycket viktigt, Sickeln skall skära, inte skrapa bort belaget! Sätt fast skidorna stadigt tex. i ett vallaställ. Normalt fås bästa resultat om sickeln förs från spetsen och bakåt. Ställ dig med magen snett framför spetsen på skidan, blicken mot bakre delen. Sätt tummarna på baksidan i nedre kanten av sickeln. Handens övriga fingrar sätts så att de bildar stöd på varsin sida av skidan på sickelns framsida. Luta sickeln lite så att övre kanten på sickeln lutar fram. Snedställ sickeln genom att föra ena handen lite framför den andra. Lägg på ett lätt tryck och skjut sickeln mot bakre änden på skidan. Reglera tryck och lutningar så att sickeln skär jämt. Arbeta lugnt och bestämt. Övning ger färdighet. Kommentar: Det går också att använda glassickel. Ta gärna lite tjockare glas och använd kanterna. Tänk dock på att en glassickel fort blir slö. Så länge glassickeln är vass, så skär den mycket fint. Uppdaterad 28 december 2005 - återgivet fr [url=http://www.RS-RILLER.com]www.RS-RILLER.com[/url]
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.