Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Toppstriden i Vasaloppet 2009


Willie

Recommended Posts

Tycker att framförallt två personer imponerade i årets lopp: främst vinnaren Tynell, men även tvåan Svärd som trots usel säsong med sjukdomar ändå är klar tvåa. Otroligt.

 

Efter att ha sett loppet undrar jag om Ahrlin någonsin vinner Vasaloppet. Efter att ha sagt sig vara bättre förberedd än någonsin förlorar han både mot kompisen Svärd som haft en dålig uppladdning (måste vara tungt mentalt) och mot åkare som Erik Eriksson och Carrara. Blev förvånad att varken Ahrlin eller A. Aukland orkade försöka svara på Tynells sista ryck, trodde inte han skulle vara så överlägsen. Imponerande!

 

En annan tanke: var det inte mycket turliga omständigheter och svårvallade förhållanden som gjorde att J. Aukland kunde vinna förra året genom sin chansning med ruggade skidor? Ahrlin chansade fel på ovallade skejtskidor, Svärd var inte helt frisk, och Tynell hade också dåliga skidor som omöjliggjorde en topplacering. I år var det stabila minusgrader och lättvallat - och då var ordningen återställd: starkaste åkarna kom etta och tvåa!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...