Putte Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 Är keso ett bra alternativ som mellanmål? Det har ju ganska mycket protein och inte speciellt mycket fett. Per 100 g ca 1 dl: Energivärde 380kJ/90kcal Protein 12 g Kolhydrat 2 g Fett 4 g Skulle också vilja ha lite tips vad man kan äta till eftersom det inte är speciellt gott att äta ensamt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kayaker Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 [url]http://www.arla.se/Default.aspx?id=15931[/url] En sökning på "keso" ger 143 träffar. Någon av dem kanske duger? ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
no_brakes Posted October 26, 2005 Report Share Posted October 26, 2005 Keso är grymt bra som mellanmål. Det finns nu en "lättare" variant med mindre fett. Att äta Keso naturellt är heltrist enligt mig. Jag brukar äta med sylt, så blir det genast lite godare. Då blir det nästan som en risifrutti fast väldigt mycket nyttigare. Ett annat tips är att ta den lättaste Kesellan, 1% fett har jag för mig och ännu högre protein innehåll än keson. För att det skall bli ätbart så häll i typ 0,5 dl Funligt och rör om ordentligt, så blir det nästan som yoghurt. Väldigt, väldigt nyttigt. ....borde bli sponsrad av arla efter detta inlägget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K2 Posted October 26, 2005 Report Share Posted October 26, 2005 Tycker också ren keso är väldigt menlöst, testa att blanda i lite äppelbitar och kanel. Som no_brakes sa blir det avsevärt mycket godare med sylt i. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ståhl Posted October 28, 2005 Report Share Posted October 28, 2005 Färsk frukt är riktigt gott i keson. Hacka i lite banan, äpple, kiwi, jordgubbar mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ski or die Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 I vanlig Keso kommer Ca 40% av energin från fett och eftersom största andelen av fettet är mättat kan det vara idé att hålla sig till Keso Mini där Ca 20 % av energin kommer från fett. Protein och kolhydratvärdena är relativt likvärdiga i båda sorterna... Håller med om att Kesellas lättvariant är ett utmärkt alternativ med bara ca 12% fettenergiprocent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PJO Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Sportbröd med keso och citronpeppar är grymt gott. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anl Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Som fattig student åt jag i ren nöd en gång gammal keso blandad med apelsinmarmelad och en slatt bearnaissås. Bör undvikas - det klart vidrigaste jag ätit hittills i mitt liv. (O då har jag ändå luffat runt i tropiska vildmarker med riktigt "exotiska" matvanor ... hellre termiter, larver o getmage, any day) Link to comment Share on other sites More sharing options...
keso Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Keso är grunden till väldigt mycke i min mat. O då särskilt den 1,5%iga pga det mättade fettet som är onödigt... Det har pratats mycket om keso o frukt. Prova även keso som proteinbas, nerrörd direkt i pastan tillsamman med lite pesto/ajvar. Eller en stor klick på mackan, även där lite kryddig ajvar eller pesto som underlag istället för menlöst smör. Mycket gott o en bra uppsättning mellan kolhydrater, fett och protein... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mjölksyra Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Blanda en halv mogen avokado och ett par skedar keso, släng på det på mackan med en skinkbit o tomat, det är riktigt gott, och bättre än nåt meningslöst margarin.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volevodin Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Jag brukar ta en fullkornsskiva med keso och bitar av katrinplommon på - inte helt fel.:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChristerMattsson Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 [quote name=keso]Keso är grunden till väldigt mycke i min mat. O då särskilt den 1,5%iga pga det mättade fettet som är onödigt... Det har pratats mycket om keso o frukt. Prova även keso som proteinbas, nerrörd direkt i pastan tillsamman med lite pesto/ajvar. Eller en stor klick på mackan, även där lite kryddig ajvar eller pesto som underlag istället för menlöst smör. Mycket gott o en bra uppsättning mellan kolhydrater, fett och protein...[/quote] Kan ju tillägga att du har ett ganska passande namn i sammanhanget... Jag har nyss googlat på både Keso, Créme Fraiche och Kesella. Kelsella:n har mycket, mycket mer protein jämfört med dem båda. Så jag kommer iaf att äta mer kesella nu än vad jag gjorde för en stund sedan. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.