Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Engelbrektsloppet


Jörgen

Recommended Posts

Banprofilen är ganska snäll. Jag har dock bara åkt Engeöbrektsloppet när man valt att köra en modofierad variant med två varv (pga. viss snöbrist) på en del av originalslingan men såvitt jag kan bedöma så är originalslingan om 60km också ganska snäll. Överhuvudtaget så är Engelbrektsloppet ett trevligt lopp och jag kommer nog att åka i vinter också om det inte blir inställt.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Snäll och snäll...Jämfört med Vasan är det betydligt fler backar. Jag har bara åkt en gång (2004), förra året blev det inställt. Jag åker definitivt igen om de kör i skogen, men backar nog om de drar slingan runt sjön som de tydligen gjort någon gång. Lite trist med trängsel i början, inte lika illa som vasan, men värre än vad jag trodde.
Klas
Link to comment
Share on other sites

Hemsidan finns på [url]http://www.engelbrektsloppet.com/[/url]
Det går ju t.ex. att räkna hur många som fullföljde 2004. :)
Deltagarantalet brukar väl ligga mellan 1000 och 2000 personer. Det har varit fler tidigare men med de senaste årens problemvintrar kombinerat med ökad konkurrens från lopp på snösäkrare ställen så har deltagarantalet sjunkit en del. Jag tycker dock att det är ett klart trevligt lopp och det känns ganska lagom både i deltagarantal och längd.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...