vasaloppsräven Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 -200-300 gr benfritt fläskkött, skinka eller bog -2 msk olja eller margarin -1½ tsk curry -1-2 gula lökar -3 dl strimlad vitkål -1 paprika -1 tsk salt -1½ tsk paprikapulver -1-2 pressade vitlöksklyftor -200 gr räkor med skal eller ca 75 gr rensade -2-3 ananasringar(burk i egen juice) Koka riset. Skär köttet i små tärningar. Bryn dem i fettet i en gryta tillsammans med curry. Efterstek under lock på svag värme ca 10 min. Finstrimla under tiden lök, vitkål och hacka paprikan. Lägg detta i grytan med köttet och låt det bli mjukt under lock ca 10 min. Blanda i det kokta heta riset. Smaksätt med salt, paprika, soja och vitlök. Häll upp på fat. Garnera med de rensade räkorna, ananas i bitar och gärna med strimlad omelett. Grädda en fransk omelett på 2 ägg och 2 msk vatten. Rulla ihop den, låt den kallna, strimla den och lägg den överst. TIPS: Det brynta fläskköttet kan bytas mot bitar av stekt eller grillad kyckling. [img]http://upl.yao.se/?a=04cad.JPG[/img] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.