Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Underställ


Skogstokig1

Recommended Posts

Har någon erfarenhet av vad som är varmast av ett "Hi-Tech"-underställ och mer traditionellt nätstickad undertröja av ull. Är väldigt nyfiken på något av följande : http://www.xcountrysports.com/langd/langdklader/lager-1/craft-pro-warm-crew-neck/

resp.

http://www.xcountrysports.com/langd/langdklader/lager-1/aclima-woolnet-shirt-crew-neck-herr/

Kan fukttransporten bli lika bra på en "brynja" som ett superunderställ som ligger tätt mot kroppen? Misstänker att man blir svettig (och kall) i "rutorna" om man kör med brynja.

 

Har kanske någon provat Ullmax underställ? http://www.ullmax.se/index.asp?site=webshop

De ligger ju klart bättre till i pris.

 

Det är dumt att frysa! ;)

Link to comment
Share on other sites

Har ett par av ullmax billiga underställ som jag använder till att jobba i o mindre svettiga uteaktiviteter o det funkar dom bra till men tycker inte riktigt om dom till att åka längd i. Dyrare underställ (jag har craft o hh) funkar bättre då o sitter skönare på kroppen.
Link to comment
Share on other sites

Brynja och är super. Tvärtom mot din teori så är det torrt och "rutorna" skapar ett isolernade luftskikt. Helst ska lagret utanpå vara någorlunda tight. Jag brukar ha en tunn underställströja utanpå om det är kallare än -4--5 grader, annars som enda lager. På benen aldrig något annat än nätisarna under byxorna. Jag är aldrig den som huttrande måste avbryta surrpausen i spåret :)
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...