Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Thorrez

Members
 • Posts

  1,537
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Thorrez's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

 1. Saknar den 😥 Men det var mycket lättare att få höga poäng i korta lopp, vilket är precis min poäng.
 2. Alla kan köpa orangea hjul också, de är ännu snabbare. Därför kallas de 1or... 2or är ingen naturlag, det är en klassificering för att få till rätt motstånd. Varför skulle det i så fall inte vara självklart att, om någon hittat ett nytt sätt att tillverka hjul inom reglerna men med mindre motstånd, så gör man en ny bedömning om reglerna behöver ändras? Och tills dess godkänns inte nya hjul.
 3. Jag har inte tänkt på det, men har samma upplevelse. När jag tänker efter var det blir Niklas slutade träna sin jag gick från att lyssna på varje avsnitt direkt till något då och då. Konceptet med Erik, som efter tio minuters konversation har räknat ut en persons sluttiden inom 5 sekunder på en 16km traillopp i Sörmland i oktober, och Niklas, som trotts att han inte gjort 5km under 22:30 sen orginalmedlemmarna i No fun at all släppte ett album är lite besviken på att han inte klarade medalj på Lidingöloppet, blev helt perfekt. Får hoppas de får till det, men är inte särskilt hoppfull. Dynamiken fungerade, i min mening, inte alls med Ojala trots att hon i sig är bra.
 4. Jag håller med om att det kan vara surt, men det är inget nytt med de nya reglerna. Minns inte namnet men ett lopp i blixtföre i Östergötland var jättelätt i år men Västgötaloppet, i regn och trögare sörja ju längre in loppet, jättesvårt. Det har helt enkelt alltid varit mycket lättare i blixtföre eller när eliten inte maxar (vilket oftast betyder igenblåsta spår).
 5. Efter rengöring med swixparafin har jag i princip bara kört maplus fluid och jag skulle säga att skidorna gick ganska precis som förra året (dvs bra platt, mycket bra uppför men lite sämre i högfart). Så verkar som att slipen varit det viktiga.
 6. Problemet vi har i södra Sverige är att det ofta är korta spår med konstsnö i botten vi snurrar på. Så det blir väldigt fort blankt och inget fäste alls med rugg när det slutar snöa/regna.
 7. Kan bara hålla med om "saxningen", nästan värre än Marcan där jag låg runt 12-1300. Jag håller inte heller tyst, brukar t ex gratulera till snygg klassisk teknik. Frustrerande är det i alla fall när man själv bränner extra kraft med parallella skidor. Min placering blev 6 platser bättre måndag morgon så antar att några plockats bort. Men jag såg lätt 25 bara runt mig så hårda har de inte varit.
 8. Jättebra med mer transparens, definitivt ett steg i rätt riktining. Kommer nog i slutändan bli ganska likt idag, men där man får bort rena outliners åt båda håll.
 9. Ja. Eller mer specifik få fram bra glid i Nuevo Maestro med många plusgrader, skitig snö och mycket sot i luften.
 10. Tack för tipset, fick bra fart med det och hade minst som de andra på blanka skidor runt mig. Kan man räkna med att liquid håller ett vasalopp (om man ligger lite över fem timmar ett bra år) eller måste man tänka annorlunda då?
 11. Håller med Per Gu, kan eventuellt funka med toko gul burk, eller motsvarande, om man vill chansa och vill slippa klister (testa innan och ha en backup-plan i så fall). Reservation för att det är fem år sen jag vallade fäste på tävling.
 12. Tyvärr funkar inte ruggat på seedningslopp med varvbana, det blir helt enkelt för glatt i spåren fr o m andra varvet när hela fältet dragit förbi (om det inte snöar rejält).
 13. Jag ska åka Västgötaloppet på söndag, 8km varvbana på mestadels konstsnö. Bara plusgrader, regn och mycket blåst i prognosen. Min plan var att lägga grafit i botten och sen maplus fluid på det. Borde jag skippa grafiten? Blå slip (av landslagsslipare så väldigt bra) så kommer rilla rejält.
 14. Jag kollade också upp denna och var jag kunde hitta är det företaget som säljer som är det men behöver vara bekymrad över. De verkar vara en ren förmedlare som beställer direkt från produktion hem till dig. Funkar allt ings problem, men minsta lilla problem och du är i princip körd. Men om man tycker priset är värt en chansning så kör på. Var bara medveten om att det är dåliga villkor som ger det låga priset.
 15. Jag hade inte valt Skigo med precis den motiveringen, hela laget har ju underpresterat så tror mer på skidorna än att alla är i dålig form.
×
×
 • Create New...