Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Lejonet

Members
 • Posts

  731
 • Joined

 • Last visited

Lejonet's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In
 • First Post

Recent Badges

 1. Here we go again: https://www.expressen.se/sport/langdskidor/beslutet-fis-infor-totalforbud-mot-fluorvalla/
 2. Jag har ju nästan bara stakat på skate och klassiska skidor (Fischer) dom senaste åren, och dom nyper verkligen inte uppför om inte dom är felkonstruerade eller väldigt mjuka. Däremot så är ju inte alla (främst skate) modeller bra att staka på.
 3. Så inte ens "spik i foten och franska revolutionen" skulle stoppa dig...
 4. Alla tillverkares carbonpjäxor är ju smalare och tighta. Dock dyra och kalla. Annars är i regel dyrare pjäxor smalare även om det är "vanliga".
 5. En stor Elitdam start först (10 till 30min tidigare), det är ju många damer nu. Sen led 0 och 1 kl 8.00. Därefter 5 minuter mellan startleden. Mkt mer utrymme och kanske ta bort hetsen att köa till startfållorna.
 6. Med tanke på hans ålder så är ju det fantastiskt bra!
 7. Skidor från VC-åkare är i regel lätta att åka på uppför så just det brukar inte vara något problem med att trycka fast fäste iaf. Och vanliga åkare tävlar ju inte i regel i Mördarbacken.
 8. Svenska landslaget har en egen märkning på skidorna, en lapp med namn samt struktur, oftast tar man bort lappar som kommer från fabriken. Om skidan har hamnat hos en specifik åkare. Sen är det ju många skidor som går genom laget på tester och kanske inte hamnar hos någon åkare. Det brukar vara rätt bra klass på dessa skidor. Sen finns det ju många skidor som tillhört diverse andra åkare eller långloppsteam, både bra och mindre bra. I Sverige brukar det väl vara ett fåtal butiker som har dessa skidor. Skistart och Runes i Skinnskatteberg bla.
 9. Kom trög kall nysnö natten till idag. Det lär dom fräsa ner i natt men kallt nu och det lär gå lite halvlätt i morgon. Frågan är hur varmt det blir. Fin eller mediumstruktur nu. Jag rillar i en sån för att det ska tåla lite fukt i morgon om vädret hinner slå om.
 10. Jag är ju där och testar spår och skidor på fredag/lördag så kan skriva rek för fäste också.
 11. Ja där fanns min utökade klistersamling: Min egen klisteruppsättning blir nog följande Toko Base Swix KX30 Rode Violett Special Swix KX35 Swix KR50 Swix KX45 Rode Violet Vauhti Universial/Violet 25/75 Rode Multigrade Start Universial Vauhti Fluor Universial Special Rode Rossa Swix KR60 (gamla med silver i) Swix K22 VM Universial Rode Rossa Special Swix KX75 Rode Gialla
 12. Det lista är möjligtvis lite mer typisk Norge! Min är nog en klassisk elitvallnings-klisteruppsättning typisk för Sverige. Men det är kul att vissa saker hänger mer så länge!
 13. Swix K22n eller VM Universal åkte jag på igår kväll i -3 och mycket grov konstsnö. Jättebra runt 0 och ungefär som Rode Rossa, används på samma sätt.
 14. Lägg till Rode lila på minussidan. Du kan välja Swix blå klister som är väldigt brett på minus samt ok som underlag. Rode Rossa Special på plus, det står(tidigare?) nysnö på förpackningen men det är ett blötföresklister med bra bett. Grundklister finns i sparyform numer som är bra och lätta att lägga på, Toko och swix funkar alltid. Min grundlista för klister är (och har varit länge) Toko Base (men dom flesta märken är bra nu) Swix Blå -2..-15 (även grund) Rode Violet -1 ..-5 Rode Rossa +2...-2 Start Universial Växlande före runt 0 eller blandat i andra klister. Rode Rossa Special Blörföre
×
×
 • Create New...