manis Posted November 20, 2005 Report Share Posted November 20, 2005 Vad är det för fördel med att äta fullkorn i jämfört med vanligt vetemjöl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
orvarino Posted November 20, 2005 Report Share Posted November 20, 2005 Bäätr näringsvärde avseende järn, zink, fosfor, magnesium, vitamin E, tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6 och folat. (+ det som finns i kärnan). Lägre GI (dvs mindre insulindrivande och ingen spik - rebound effekt), längre mättnadskänsla, aktiverar magen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIDLEY Posted November 21, 2005 Report Share Posted November 21, 2005 Ha som regel att alltid äta fullkorn vad det än är. På det vita riset, vita pasta, vita brödet osv. = högt GI, har man skalat bort det yttre skalet där du har allt det göttaste och mest näringsrika ämnena (precis som orvarino skrev ovan). Ät bara råris, fullkornspasta grovt rågbröd osv. om du vill ha en fungerande mage och prestera bättre. Av vitt ris & bröd blir du trött och slö och sitter länge på muggen för att bli av med skiten. RIDLEY Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIDLEY Posted November 21, 2005 Report Share Posted November 21, 2005 [quote name=orvarino](dvs mindre insulindrivande och ingen spik - rebound effekt)[/quote] Vad är spikeffekt? RIDLEY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axel Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 Vad innebär fullkorn egentligen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lejonet Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 Är tveksam att det är så bra att äta bara fullkorn, visst är det bra att få i sig mer vitaminer och mineraler MEN jag har inte mått speciellt bra av bara fullkorn. Pratade om detta med klubbkamrater i sommras och vi var överrens om att fullkorn inte fungerar i ex vasauppladdning. Är också tveksam till att det gör att blodsockret stiger så lätt om man inte är diabetiker. Inte något som jag känner av. Men visst blandar jag in fullkorn också, när det gäller bröd så blir det ju lite jobbigt att bara äta baugetter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matte Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 Jag är helt såld på fullkornsbröd, musli, pasta mm. Både tycker det är gott och känner att jag orkar det mesta bättre innan blodsockret faller. Men jag skulle uppskatta att jag äter ganska varierad kost med kanske lite övervikt för fullkornsprodukter mot vete. Tror också att det är bra att blanda och att inte bli för enkelspårig. Magen får ju också arbeta mer för att smälta fullkornsmat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.