Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Vasaloppet 2022


Tjyvsläpp

Recommended Posts

  • Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nattvasan 45 och Nattvasan 90 finns i dag som parlopp men nu ändras reglerna så att loppen kan genomföras antingen individuellt eller i par. Dessutom får Nattvasan-familjen får ett tillskott med nya loppet Nattvasan 30.

 

Det lönar sig att komma med förslag till Vasakommittén. Det är exakt de förslag som jag mailat till dem två gånger, först Nattvasan 30 med motivering att alla inte är tränade för 4,5 mil med tanke på begränsade träningsmöjligheter i södra Sverige. Det skulle kunna generera fler åkare liksom att kunna åka enskilt, då man inte behöver anpassa sig till en annan åkare. Det är ju stressande att känna att man inte orkar följa sin partner liksom att hela tiden vänta in sin kamrat, så detta är efterlängtat.

Link to comment
Share on other sites

Ajajaj, det ser ut att bli dyrt nästa år ☺️

ÖSM skejt blir det. Det var helt underbart att skejta vasaåket i fredags så det måste jag göra om. Och nattvasan har jag velat åka men inte haft nån lämplig att åka med.

Och Vasaloppet 100år vill jag inte missa heller. VL är själva urmodern till att jag började åka skidor.

Link to comment
Share on other sites

Men attans! Jag gillar att det kommer ett skejtlopp på dagtid och det lockar, men just ÖSM är ju min favorit just för att det är minst trångt den dagen. Nu kommer det vara nedlusat med åkare och färre spår. 

 

Ja ja, får väl skejta då! Det ska bli kul . 

Link to comment
Share on other sites

Mejlet om förtursanmälan har kommit. Gäller alltså alla som varit anmälda till ett lopp 2021 (vinterlopp), tror jag?

 

"Anmälan till Vasaloppets vintervecka 2022 öppnar söndag 21 mars, men du har förtur och kan anmäla dig redan tisdag 16 mars kl 09.00 – torsdag 18 mars kl 23.59

på vasaloppet.se. Har du sedan tidigare flyttat din startplats till nästa vinter har du även förtur om du vill anmäla dig till ytterligare lopp 2022."
 
Hur är er erfarenhet av förtursanmälan, har det funkat bra med den här rutinen?
Link to comment
Share on other sites

Ja den fungerar bra.

Den kom till mig också och jag har inte åkt varken i år eller ifjol.

1922 kr får man ut med tydligen.

De går nog ut till de som har åkt de senaste 2-3 åren för risken är att intresset sjunker så som det blev med Birken efter att de ställde in 2014 pga för hård blåst. Vad lämpligt med just 1922 kr, är det 100 kr rabatt på 2022?
Link to comment
Share on other sites

Då kan det bli svårt att välja vilket/vilka lopp man skall åka, dvs OM kroppen pallar för fler lopp. ÖSM bör man nog anmäla sig tidigt, då det är risk att det blir fullt, Vasaloppet har vi veteraner en särskild kvot, som iaf räcker till 31/12-21 och Nattvasan 30 är lite svårbedömd, om den kommer att bli fulltecknad.

Link to comment
Share on other sites

Sent ska Faen vakna. Jag satte kokkaffet i halsen när jag läste skøyting i Vasaloppet. Första steget mot ett riktigt lopp är taget.

 

För övrigt kan jag tipsa om podcasten Skisporet. Norrmännen likt mig, sitter och gör sig lustiga över hur mkt skejt det var i årets rekordvasa. Varenda kurva tog eliten skateskär. Ett stort skämt.

Link to comment
Share on other sites

Också anmäld häromdagen!

Först nu jag fattade jag det konstiga beloppet 1922 som anmälningsavgift!

Det var väl ändå lite kul! ;-)

Men vad fan får jag för pengarna (som Leif Östling sa)?

Tror ni de hittar på något extra kul?

Ett extra fint diplom kanske hehe?

Link to comment
Share on other sites

Skulle tro att det blir en del festliga inslag  under vasaloppsveckan och då speciellt Jubileumsloppet 2022. Har en svag aning att det delades ut något i samband med 75-årsjubileet 1997, men har glömt vad.

Om jag klarar av att åka blir det av allt att döma mitt sista lopp och jag har inte bestämt mig om det skall bli ÖSM eller Vasaloppet. Jag har åkt fyra ÖS i skejt, så jag vet inte om det är så upphetsande med ett till, dessutom lär man få bli rundningsmärke av de som stakar loppet, inte så kul när man skejtar. Nattvasan 30 går på fredag kväll och passar inte ihop med Vasaloppet, då fredag natt är sista natten med normal sömn, sen blir det bara 2-3 tim nästa natt.

Om jag åker Vasaloppet kommer jag att ta det extra lugnt för att hinna njuta så mycket som möjligt, det får ta vilken tid det vill. Men det är först till nyår jag måste bestämma mig, som är veteranernas sista anmälningsdag.

Link to comment
Share on other sites

Är det nån som vet om det bara är anmälan till Vasaloppet som öppnar nu kl 9? Inte de andra loppen? Irriterande dålig information i så fall  :angry:

 

Edit: Ehhh ... jag tar tillbaka allt. Om man lusläser ser man att Vasaloppet och trippeln öppnar 9.00. De andra 10.00. Då har jag gått upp i onödan då  ;)

Link to comment
Share on other sites

Ja något extra borde det ju bli... Men kanske inte jättemycket man märker av om man bara åker dit för ett lopp och hem igen. Vi får se...

Vasaloppet vore väl roligast @volevodin?! Nu när det är jubileum. Visste inte veteraner kunde vänta till nyår med anmälan!

Ska också försöka njuta denna gång och dricka blåbärssoppa i lugn och ro (om det nu går?! är inte så snabb i vilket fall men det finns alltid en tendens att det ska hetsas o stressas ändå  :angry: )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...