Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Sommar och sol ... hur behåller ni motivationen?


Maria Snö

Recommended Posts

Hej på er! Hur sjutton gör nu för att behålla skidmotivationen hela sommaren? Jag brukar känna mig rätt pepp under tidiga våren - när man har snön i färskt minne - men sen dalar motivationen.

Har ni några knep för att lura er själva, för att påminna er om att det är nu vi borde träna för att vara starka och snabba sen när snön kommer? 

Link to comment
Share on other sites

Juli brukar inte vara någon höjdarmånad. Men löpning och kajak blir det i alla fall. Med sensommaren och  hösten kommer rullskidsmotivationen tillbaka. Gjorde premiär igår på rullskidor vilket måste vara senaste premiären sen -05 för mig. Tungt och segt.

Link to comment
Share on other sites

Sommaren är en fantastisk tid att träna. Komma ut tidigt på morgonen och se en spegelblank sjö, bli brun och avsluta passet med ett bad. Bra rull på skidorna, behaglig temperatur, ljust. Hur kan man inte bli motiverad? Tänk vad hemskt det blir till hösten istället när det regnar vågrätt och är två grader varmt när man ska ut på långpass.
Link to comment
Share on other sites

Jag har två knep, första är enklast men ger samtidigt lite press. Anmäl dig till lopp, det finns rullskidslopp nära dig ( tror jag).

I princip har jag alltid mer lust att träna än tid, huset ska målas, veden fixas, staket, byggprojekt av olika slag som förråd eller uteplats. Semester är oftast svårast att kombinera med träning eftersom vi gör något tillsammans i familjen och reser kanske (i Sverige i år).

Andra knepet är att helt enkelt inse att kroppen reagerar på träning och blir bättre, njut av detta och variera träningen mellan allt som passar dig. Jag simmar, cyklar, skidor efter säsongen, springer som vanligaste sporterna. Men alltid att njuta av att kunna träna, intervaller går också att njuta av om man kör så ofta att man ser förbättring.

 

Så antingen träna för lopp eller för att det är skönt att kroppen svarar på träning. Det ena prestationsbelönande och det andra mer för egen upplevelse.

 

Jag har alltid avundats de som kan träna på heltid…

Link to comment
Share on other sites

Jag tränar mycket varierat på sommarhalvåret och blir då motiverad att träna nästan dagligen. Mest blir det MTB och orientering. Annars rullskidor, varannat pass klassiskt /skate. Kajak, landsvägcykling, löpning på stigar eller myr, med eller utan stavar m.m.
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

blandmissbruk är väl det vanligaste: löpning, mtb, sup, kajak, padeltennis och allt vad folk håller på med oavsett mellanchefsposition eller ej.

För egen del har jag anmält mej till UV90 så det är väl främst det som håller motivationen uppe.

Kombinerar löpning med styrkelyft och lite skierg ibland.

Link to comment
Share on other sites

Inte slutar vi (=jag och frugan) med skidåkningen bara för att det blir sommar. Efter en månads uppehåll blev det Torsby förra helgen och även kommande helg. Semestern går norrut i Sverige i år och då blir det naturligtvis besök i Bräcke (Mid 365). Annars kan man ju ägna tiden åt rullskidor (med 2:or för fartvindens skull) och MTB.

Link to comment
Share on other sites

Kombinerar löpning med styrkelyft och lite skierg ibland.

Med styrkelyft alltså?

 

Är måhända en smula skadad efter många år i gymvärlden men just den kombinationen måste vara otroligt ovanlig. Är det styrketräning som avses månne? :-)

 

För egen del så är skidor än så länge bara ytterligare en i raden av friluftsaktiviteter som ska göras så det råder ingen direkt motivationsbrist här inte. Kombinerar som så många andra de där enstaka passen på rullskidor med mer sommarbetonade aktiviteter. Blir roligast så, det räcker som motivering för mig.

Link to comment
Share on other sites

Styrkelyft = knäböj, bänkpress och marklyft.

 

De är inte enda styrketräningen jag gör men de basövningarna är det jag främst fokar på när jag är på gymmet.

Jag förstår. Trevliga övningar helt klart!

 

Funderade på om du tävlade i nämnda övningar (styrkelyft), därav min förvåning (och förtjusning). Inte ofta man ser styrkelyftare snöra på sig löpardojorna direkt :-)

Link to comment
Share on other sites

Brukar vara jättesugen, men pollenallergin gör att utomhusträning oftast är nästan omöjligt från mitten av mars till mitten-slutet på maj. Man får passa på under regniga perioder när det är blött o trist att cykla eller åka rullskidor. Så det blir tyvärr mest bara lite gym nu. Mitt på sommaren brukar jag vara på Österlen och åka rullskidor bland rapsfält och betor, motvinden kan ersätta backträning. Lite sugen på att börja med badutflykter på rullskidor till Sandhammaren, medan familjen i övrigt cyklar. Landsvägscykel och yoga/styrketräning med TRX-sling utomhus är både skönt och nyttigt.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hur går det med sommarträningen? Själv är jag på fyra veckors resa och har träningskläder nedpackade, men de glider längre och längre ner i väskan... Får man räkna "bära tung ryggsäck uppför trappa" i 38 graders värme i träningsdagboken?  :unsure:

 

Vad håller ni andra på med i träningsväg?

Link to comment
Share on other sites

Japp, så är det. Motivation råder det egentligen ingen brist på men just i år har det varit extra mycket av andra måsten. Och jag vägrar (oftast) vända på varenda minut för att få till ett pass. Konsekvensen blir att både volym och upplägg ser ut ungefär som vanligt, trots semestertider.

 

Enda egentliga skillnaden är att jag är mer spridd än någonsin när det gäller själva idrottsgrenarna i sig. Kul, men ska bli skönt att fokusera på skidåkningen framåt hösten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...