Jump to content
längdskidor, rullskidor, skidvalla & skidkläder från skistart

Sundins Träskidor (Frågor?!?)


Mammahu

Recommended Posts

Hejsan!

Jag undrar vad detta är för skidor och om dom är populära! och kanske värda en slant.

Sundins träskidor med tre bockar på toppen 195cm och p65 står det på sidan.

Här är lite länkar med bilder på dem. Är tacksam för alla svar jag får! =)

Inget skidproffs precis.

 

http://sopnytt.blogg.se/images/2008/cimg0834_16492222.jpg

http://sopnytt.blogg.se/images/2008/cimg0835_16492253.jpg

http://sopnytt.blogg.se/images/2008/cimg0837_16492328.jpg

http://sopnytt.blogg.se/images/2008/cimg0838_16492349.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jag var nog ägare till ett par sådana en gång i tiden. Efter detta hade jag dock två/tre olika norska träturskidor. Men dina verkar i bra skick. Själv bjuder jag ingenting, då jag har kvar två norska par, samt mina sundins "six je elit". Lite kultigare om jag får säga så. Dessutom har jag några edsbyn-skidor (tror jag det är - med tre kronor på "kunglig hovleverantör..."), som jag brukar ha när jag ska åka telemark. ;)
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Det verkar vara turskidor från 60-talet, värda max 100 kr i mina ögon såvida det inte dyker upp någon person med nostalgiska upplevelser i bagaget. Hade det varit Six Je Elit hade de varit lite mer värda. Alla mina gamla skidor från ungdomsåren gick bokstavligen upp i rök, då vedboden i mitt föräldrahem brann upp. Där fanns Six Je, Edsbyn och första generationens plastskidor från Elan mm samt en bambustav, som jag hoppade 3.10 med. Ja, det var tider det............
Link to comment
Share on other sites

Om jag ändå är inne på avd. skidnostalgi så vill jag minnas att två Kästle Silver rök med varav det ena paret var köpt av Sixten Jernberg. Kästle var mycket sköna att åka på, tyvärr försvann de från marknaden. Sen var där också ett par Elan mörkblåa Elan, som trots att de skulle dömts ut av dagens skidkännare pga hög spannkurva, åkte jag mina bästa Vasalopp med. En härlig kick i steget gav de. Idag med moderna skidor, flourvalla, stenslipning åker jag över 1 tim långsammare. Men som sagt det beror lite på den som står på skidorna också.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...